eTalks podcast: Βάζοντας το προϊόν στην «καρδιά» της επιχειρηματικής στρατηγικής

eTalks podcast: Βάζοντας το προϊόν στην «καρδιά» της επιχειρηματικής στρατηγικής
Διαθέσιμο το δεύτερο podcast της σειράς eTalks από το Fortune Greece και το efood με τίτλο "Maximizing product-led growth".  

O Kώστας Γιαμαλής, Chief Product Officer, efood συζητάει με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief Fortune Greece για την ανάπτυξη της εταιρικής στρατηγικής με βάση το προϊόν, για τον ρόλο του product manager, για την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δεδομένων στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου και για τη δημιουργία αξίας για τον πελάτη. 

Όπως αναφέρει ο Κώστας Γιαμαλής στο δεύτερο podcast της σειράς podcast eTalks «Ο όρος “productled growth strategy¨ αναφέρεται στο ότι οι εταιρείες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και βάζουμε το προϊόν στο επίκεντρο όλων των ενεργειών που δρομολογούν. Για να γίνει μια εταιρεία productled, θα πρέπει κατ’ αρχήν το προϊόν να είναι βασικό μέσα στην εταιρεία, ενώ παράλληλα χρειάζεται να χτιστεί και μια ομάδα product. Δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει μια δομή με product managers, product designers, product analysts, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Ο product manager, ο οποίος βλέπει ολιστικά το προϊόν, καταγράφει τα προβλήματα που προκύπτουν από το business και σχεδιάζει τις κατάλληλες λύσεις. Για να το πούμε απλά, είμαστε ο κρίκος ανάμεσα στο business και στο tech».

Δείτε τα highlights της συζήτησης στο βίντεο που ακολουθεί:

Aκούστε όλη τη συζήτηση του πρώτου επεισοδίου της σειράς podcast eΤalks:

* Η σειρά podcast eTalks διαθέσιμη τώρα και στο Spotify

Ακούστε ακόμη:

eTalks podcast: Πώς η διαχείριση των data μπορεί να κάνει πιο «έξυπνη» την εταιρεία μου