Eταιρική κοινωνική ευθύνη αλά …Starbucks: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα από την αλυσίδα καφέ

Eταιρική κοινωνική ευθύνη αλά …Starbucks: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα από την αλυσίδα καφέ
Photo:

Τα Starbucks θα επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να αφιερώνουν ένα μέρος του εργάσιμου χρόνου τους σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Τα Starbucks εισάγουν πιλοτικά ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε κάποιους εργαζομένους τους να απασχολούνται τη μισή εργάσιμη εβδομάδα τους σε μια τοπική μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Με τη βοήθεια της Points of Light, μιας εθελοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, τα Starbucks στις ΗΠΑ επέλεξαν 36 εργαζομένους για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα που καλύπτει 13 πόλεις.

Για έξι μήνες, οι συμμετέχοντες θα αφιερώνουν τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα δουλεύοντας για τα Starbucks, και έως και 20 ώρες απασχολούμενοι σε μια τοπική οργάνωση.

Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εργαστούν για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με τις φιλανθρωπικές προτεραιότητες των Starbucks, οι οποίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη προσφύγων, βετεράνων και οικογενειών στρατιωτών, την εξάλειψη της πείνας, την προστασία του περιβάλλοντος, και την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η Virginia Tenpenny, αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Κοινωνικής Επίδρασης στα Starbucks και εκτελεστική διευθύντρια του The Starbucks Foundation, δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει το πρόγραμμα ως έναν τρόπο παροχής επιπλέον ευχαρίστησης και ικανοποίησης στους εργαζομένους. Οι συμμετέχοντες εργάζονται σε πολλά καταστήματα των Starbucks, και η Tenpenny ελπίζει ότι θα φροντίσουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους συναδέλφους τους.

Όταν οι εργαζόμενοι «εμπλέκονται σε κοινότητες και νοιώθουν σύνδεση με αυτές, θα επιλέξουν να εργαστούν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα Starbucks» επισημαίνει η Tenpenny.

Και όταν τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων βλέπουν τους εργαζομένους των Starbucks να προσφέρουν σ’ αυτές, νοιώθουν καλά με την εταιρεία και επιλέγουν να αγοράζουν τα προϊόντα της.

«Όλο αυτό είναι τέλειο για την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» τονίζει η Tenpenny.

H οργάνωση Points of Light πληρώνει τους συμμετέχοντες για τον χρόνο τους μέσω χρηματοδότησης από το Starbucks Foundation, το οποίο προσφέρει χρήματα και για τα προγράμματα των τοπικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Points of Light, πάνω από 200 άτομα υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής.