Εθνική: Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τη Finansbank

Εθνική: Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τη Finansbank

Προσφορές πάνω από 6 δισ. ευρώ φέρεται να έχει στα χέρια της η διοίκηση Τουρκολιά.

Υψηλές προσφορές για τη Finansbank φέρεται να έχει στα χέρια της η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ», οι προτάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα δελεαστικές και αποτιμούνται σε ποσό άνω των 6 δισ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής της τράπεζας.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο παιχνίδι της εξαγοράς έχουν μπει τράπεζες από την Άπω Ανατολή (Κίνα – Ιαπωνία), ενώ δυναμική παρουσία έχει και το Κατάρ.  Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα κατέχει το 94% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank, ενώ διαθέτει option για την απόκτηση και επιπλέον 5%, με την συμμετοχή της να αποτιμάται σε κάτι περισσότερο από 3,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε: ΤτΕ: Στην Εθνική το υγιές κομμάτι της Probank

Επισήμως πάντως η διοίκηση Τουρκολιά επισημαίνει πως επεξεργάζεται και θα υποβάλλει στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εθνικής, το οποίο είναι υπό διαμόρφωση και δεν προβλέπει άμεσες ενέργειες.

«Η αξιοποίηση της Finansbank με διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή ή στην αγορά βρίσκεται στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ομίλου, χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα» τονίζουν στελέχη της Εθνικής, με το βάρος να πέφτει σε κινήσεις πώλησης non core business assets, όπως η Αστήρ Παλάς και θυγατρικές ή συμμετοχές του ομίλου σε μη τραπεζικές δραστηριότητες.