Εθνική Τράπεζα: Στηρίζουμε συστηματικά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Οι νικητές του 8ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που διοργάνωσε το NBG Business Seeds της Εθνικής.

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει συστηματικά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο μέσα από τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, όσο και μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων «NBG Business Seeds, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης για τη βράβευση των νικητών του 8ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε σε αυτούς τους νέους επιχειρηματίες τη βοήθεια που χρειάζονται για να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητά τους στη σωστή κατεύθυνση και με στέρεες βάσεις. Προσφέρουμε αυτά που χρειάζονται περισσότερο: υποδομές, καθοδήγηση, ευκαιρίες για συνέργειες, ανάπτυξη και χρηματοδότηση. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους νέους ανθρώπους στηρίζοντας τις προσπάθειές τους με ουσιαστικό τρόπο, και μετά τη λήξη του διαγωνισμού», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς, στην ομιλία του, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας για την επόμενη ημέρα της χώρας. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η αύξηση της παραγωγικότητας του κεφαλαίου και της εργασίας αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η διεθνής συγκυρία είναι θετική για να πραγματοποιήσει η χώρα μας ένα άλμα ανάπτυξης, καθώς οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν την ανάδειξη νέων ανταγωνιστικών παικτών.

«Μια τέτοια εξέλιξη είναι εφικτή για την Ελλάδα, δεδομένης της υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ειδικά των νέων, αλλά και της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική Ελληνική Διασπορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Εθνική Τράπεζα δηλώνει παρούσα και έτοιμη να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της. Η πρωτοβουλία NBG Business Seeds είναι ένα λιθαράκι στην πορεία μετασχηματισμού της Ελλάδας σε οικονομία έντασης γνώσης και επιχειρηματικότητας».

Η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, έκανε έναν απολογισμό των 8 ετών του Διαγωνισμού: «Στα 8 χρόνια που τρέχει ο Διαγωνισμός, έχουμε λάβει 3.060 προτάσεις από 5.120 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος NBG Business Seeds, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας.

«Το πρόγραμμα έχει διαθέσει συνολικά περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο, αλλά και βραβείων», ανέφερε και τόνισε: «Όλα τα επιτυχημένα διεθνή start up οικοσυστήματα βασίζονται στο ταλέντο, στις ευκαιρίες δικτύωσης, στη χρηματοδότηση και στην ύπαρξη υποστηρικτικών δομών. Αυτές ακριβώς είναι και οι βάσεις στις οποίες συστηματικά επενδύουμε στο NBG Business Seeds όλα αυτά τα χρόνια».

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων, ο προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής, Jose Romano, Country Representative, Greece, European Investment Fund, EIB Group, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds αξιοποιεί τη σημερινή ευκαιρία στην ελληνική αγορά. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή να γίνει κάποιος επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Ένα δραστήριο και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας, η διαθεσιμότητα χρηματοδότησης, μία εξαιρετικά ταλαντούχα επιχειρηματική κοινότητα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καταδεικνύουν, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, τη σημασία αυτού του διαγωνισμού. Είναι τιμή μας, ως Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, να συμμετέχουμε σε αυτόν».

Οι νικητές του διαγωνισμού

Στους νικητές του 8ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, απονεμήθηκαν εννέα βραβεία:

* Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στους Θεοδόσιο Σαπουνίδη, Ιωάννη Κέδρο και Εμμανουήλ Χατζηγιάννη για την πρότασή τους με τίτλο «CubesCoding».

* Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ στους Παναγιώτη Τραχανιά, Κωνσταντίνα Μακρή και Γεώργιο Παπαγιαννάκη για την πρότασή τους με τίτλο «OramaVR».

* Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ στους Γεώργιο Τσελεπίδη και Νικόλαο Κανόπουλο για την πρότασή τους με τίτλο «Brite».

* Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ στους Βασίλη Κυριμκυρίδη και Θοδωρή Τόκη για την πρότασή τους με τίτλο «Happen App».

Απονεμήθηκαν επίσης 5 πέμπτα χρηματικά βραβεία, 1.500 ευρώ έκαστο στους:

– Αλέξανδρο Αλεξόπουλο για την πρότασή του με τίτλο «ErgoSensePro»,

– Χρήστο Κούτα για την πρότασή του με τίτλο www.holidayemotions.com

– Παναγιώτη Παρτσινέβελο, Δημήτρη Χατζηπαράσχη, Αχιλλέα Τριπολιτσιώτη και Ηλία Λόττα για την πρότασή τους με τίτλο «B.pART,

– Μάνο Πατεράκη και Λευτέρη Φάρμακα για την πρότασή τους με τίτλο «Plazz»,

– στην ομάδα των Κυριάκου Χατζηδημητρίου, Ανδρέα Συμεωνίδη, Θεμιστοκλή Διαμαντόπουλου και Μιχάλη Παπαμιχαήλ για την πρότασή τους με τίτλο «Cyclopt».

Επιπλέον, δόθηκαν ταμπλέτες (tablets) στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ΄ Φάση.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr, καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook, όλες οι λεπτομέρειες του ένατου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Σχετικά άρθρα