Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Έρχεται νέο κύμα χιονοπτώσεων σε Βόρεια και Ανατολική Αττική

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Έρχεται νέο κύμα χιονοπτώσεων σε Βόρεια και Ανατολική Αττική
Γυναίκα φτυαρίζει το χιόνι για να ελευθερώσει το αυτοκίνητό της σε δρόμο στην Πεντέλη, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα", Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σήμερα το πρωί στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου αναφέρουν ότι οι ακριβείς προγνώσεις για το πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία είναι αρκετά δύσκολες.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης στην Εύβοια, οι οποίες αναμένεται να είναι έντονες. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι “η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στο «ψυγείο» η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για καταστήματα, τράπεζες και τηλεργασία