Εθνικός πρωταθλητής η «Μπύρα Νήσος»

Εθνικός πρωταθλητής η «Μπύρα Νήσος»

Η κυκλαδίτικη μπύρα διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ανακηρύχθηκε Εθνικός Πρωταθλητής στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας (The European Business Awards). Πρόκειται για τον πλέον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό που χορηγείται από την RSM International και υποστηρίζεται από κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς φορείς από όλη την Ευρώπη.

Στην πρώτη φάση συμμετείχαν 24.000 εταιρίες από 33 Ευρωπαϊκές χώρες από τις οποίες επιλέχθηκαν 709 ως εθνικοί πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Μέσα σε μόλις 15 μήνες κυκλοφορίας, το καινούριο προϊόν της «Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο», η μπύρα ΝΗΣΟΣ, προσφέρεται στους καλύτερους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας όλων των νησιών των Κυκλάδων και σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Εξάγεται στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία, ενώ με 56 χιλιάδες φίλους στο facebook και εκατομμύρια αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής δικτύωσης φέρει με περηφάνια τον τίτλο του «Επώνυμου Κυκλαδίτικου Προϊόντος».

Η «ΝΗΣΟΣ των Κυκλάδων» είναι μια απαστερίωτη μπύρα, μικρής παραγωγής, τύπου Pilsner που ζυθοποιείται με αργή, παραδοσιακή φυσική διαδικασία και εμφιαλώνεται 100% στην Τήνο.

Ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα ως Εθνικός Πρωταθλητής. Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και επιβραβεύει τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τίτλος πάει σε μία παραγωγική επιχείρηση στις Κυκλάδες. Στο πρόσωπο μας επιβραβεύονται η Τήνος, οι Κυκλάδες, η Νησιωτικότητα, η Μικροζυθοποιία και γενικότερα η μικρή, τοπική και ανεξάρτητη παραγωγή ποιοτικών, επώνυμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και διαφοροποίησης. Ευχαριστώ θερμά τους φίλους της ΝΗΣΟΣ που μας τιμούν με την επιλογή τους, την ομάδα της ΝΗΣΟΣ, τις συνεταίρους και συνοδοιπόρους μου Μάγια Τσόκλη και Ελίνα Δάλλα, τους επαγγελματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας που πίστεψαν σε μας, καθώς και όλους τους εμπορικούς και ειδικούς συνεργάτες μας χωρίς τους οποίους αυτή η διάκριση δεν θα ήταν εφικτή».

Ο Αdrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των Ευρωπαικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο». Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία τους να αναδειχθούν Εθνικός Πρωταθλητής και τους ευχόμαστε το καλύτερο και για το επόμενο στάδιο. Ο θεσμός των “European Business Awards” ενδυναμώνεται χρόνο με τον χρόνο εμπνέοντας επιχειρήσεις και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν σε ένα Ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Ο Jean Stephens, Διευθύνων Σύμβουλος της RMS International επεσήμανε: «Kάθε χρόνο αυτός ο θεσμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος και ανταγωνιστικός καθώς περισσότερες επιχειρήσεις διαφορετικής κλίμακας και διαφορετικών κλάδων επιλέγουν να διαγωνιστούν σε αυτόν τον έγκυρο και αναγνωρισμένο διαγωνισμό. Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές αυξήθηκαν σημαντικά και έτσι ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός από ποτέ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την επόμενη φάση των βραβείων».

Μία επιτροπή κριτών από όλη την Ευρώπη, που απαρτίζεται από σημαντικούς επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς θα παρακολουθήσουν τα βίντεο που θα στείλει ο κάθε Εθνικός Πρωταθλητής και θα απονείμουν τον τιμητικό τίτλο “Ruban d’Honneur”. Αυτές οι Εταιρείες θα προκριθούν στην επόμενη φάση για τον μεγάλο τελικό το 2015. Όλοι οι Εθνικοί Πρωταθλητές θα λάβουν επίσης μέρος στην ψηφοφορία του κοινού που για κάθε χώρα θα επιλέξει τους “Public Champions”. Πέρσι καταχωρήθηκαν πάνω από 93.000 ψήφοι ενώ πάνω από 400.000 επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού την ιστοσελίδα του EBA.

Διαβάστε ακόμη:

H Aqurance στους εθνικούς νικητές των European Business Awards

Διάκριση 60 ελληνικών επιχειρήσεων στα European Business Awards