Ετοιμάζει η Google γιγαντιαίες οθόνες τηλεόρασης;

Ετοιμάζει η Google γιγαντιαίες οθόνες τηλεόρασης;

Τα «πάνω-κάτω» στην αγορά των τηλεοπτικών οθονών αναμένεται να φέρει το project που φαίνεται να υλοποιεί με άκρα μυστικότητα η εταιρεία ως τώρα.

Η Google φαίνεται πως έχει βάλει μπρος σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση.

Όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας στη Wall Street Journal, ο αμερικανικός τεχνολογικός «κολοσσός» έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν πολλαπλές οθόνες για να δημιουργούν τεραστίων διαστάσεων τηλεοπτικού τύπου οθόνες, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Η πρώην καθηγήτρια του MIT, Μέρι Λου Τζέψεν ηγείται του εγχειρήματος, το οποίο προχωρά μέσα σε απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να έχει διαρρεύσει ως τώρα στο κοινό. Η Τζέψεν είχε επιβλέψει πρόσφατα και το project της δημιουργίας ενός φτηνού laptop που θα μπορούσε να διανεμηθεί ευρεύως στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η προσπάθεια αυτή όμως απέτυχε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί.

Η ικανότητα συνδυασμού μικρών οθονών προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη θα μπορούσε να ταράξει τα «νερά» μίας αγοράς όπου οι τιμές πώλησης διαφέρουν δραματικά αναλόγως μεγέθους. Μία τηλεοπτική οθόνη 32 ιντστών μπορεί να πουληθεί για λιγότερο από 1.000 δολάρια. Από την άλλη μία οθόνη 110 ιντσών, όσο είναι δηλαδή η μεγαλύτερη οθόνη που κατασκευάστηκε ποτέ, θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 100.00 δολάρια.