Έτος-ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένεται να είναι το 2018

Έτος-ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένεται να είναι το 2018

Στο «Top 5» των προορισμών της Μεσογείου για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το σύνολο των μεγάλων αγορών βρίσκεται η Ελλάδα.

Νέα «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού αναμένεται για το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το Sete Ιntelligence και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, με τον πρόεδρου του Συνδέσμου Γιάννη Ρέτσο, να κάνει λόγο για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά. «Μπορεί να δούμε και κάτι πολύ εντυπωσιακό», δήλωσε με νόημα ο κ. Ρέτσος, αναφερόμενος στην εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών για το 2018, με βάση πάντα τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Σύμφωνα με αυτά, για το 2018 οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει για την Ελλάδα επιπλέον 3,5 εκατομμύρια θέσεις σε σχέση με το 2017, ενδεικτικό της ζήτησης που έχει η Ελλάδα στις αγορές του κόσμου.

Η ποιοτική ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων δείχνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο «Top 5» των προορισμών της Μεσογείου για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το σύνολο των μεγάλων αγορών, με μόνη εξαίρεση τη Ρωσία.

Η Ελλάδα ανήκει στο Club των παγκόσμιων προορισμών, καθώς συγκαταλέγεται ήδη στο «Τop 10» προορισμών των 18 μεγαλύτερων τουριστικών αγορών. Η Ελλάδα είναι 1η επιλογή για τους Βούλγαρους, 2η για τους Ρουμάνους, ενώ για τους Ιταλούς είμαστε στην 5η θέση, για τους Βρετανούς στην 6η, για τους Γάλλους στην 7η και για τους Γερμανούς η 8η επιλογή.

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη νέα περίοδο, είναι πλέον πολύ σαφής η κατεύθυνση της εξωστρέφειας που θέλει να επιτύχει ο ΣΕΤΕ και στρέφει το βλέμμα στις Βρυξέλλες, όπου στοχεύει να εισέλθει στα κέντρα αποφάσεων με ισχυρή την ελληνική φωνή. Την ίδια στιγμή εξελίσσεται το σχέδιο της σύνδεσης του τουρισμού με τους άλλους κλάδους της οικονομίας.

Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού και από τον ΕΟΤ
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και στάθηκε στις πρωτοβουλίες που τρέχει το αρμόδιο υπουργείο και ο ΕΟΤ, ώστε να επιτευχθεί το 2018 μια ακόμη καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΤ με το ευρύ δίκτυο επαφών διεθνώς, την τεχνογνωσία και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, στηρίζει τις Περιφέρειες, τους προορισμούς και τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος και την δυναμική προώθηση και προβολή του στις παραδοσιακές και νέες αγορές.