Έτσι αξιοποιεί η Meta την τεχνητή νοημοσύνη στις διαφημίσεις – Αύξηση 32% στην απόδοση δαπανών

Έτσι αξιοποιεί η Meta την τεχνητή νοημοσύνη στις διαφημίσεις – Αύξηση 32% στην απόδοση δαπανών
France, Paris, 2022-11-09, Facebook s parent company META Group, founder Mark Zuckerberg, announced on Wednesday 9 November that he was laying off 11,000 employees, Photography by Serge Tenani / Hans Lucas. France, Paris, 2022-11-09, Illustration du groupe META maison mere de Facebook, le fondateur Mark Zuckerberg a annonce mercredi 9 novembre le licenciement de 11 000 salaries, Photographie par Serge Tenani / Hans Lucas. (Photo by Serge Tenani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Οι AI διαφημίσεις μείωσαν επίσης το κόστος απόκτησης (cost of acquisition) κατά περίπου 17%.

Οι διαφημίσεις που εκτελούνται στις εφαρμογές της Meta είδαν την απόδοση των δαπανών να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 32% με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η επικεφαλής του global business group του ομίλου, Νικόλα Μέντελσον.

Οι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη μείωσαν επίσης το κόστος απόκτησης (cost of acquisition) κατά περίπου 17%, υποστήριξε η Μέντελσον σε συνέντευξή της στο Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης απλοποίησαν επίσης τη διαδικασία δημιουργίας εκστρατειών. Ενώ στο παρελθόν, οι διαφημιστές μπορεί να χρειάζονταν 15 έως 30 βήματα για να δημιουργήσουν μια καμπάνια, «τώρα μπορείτε να το κάνετε με ένα κουμπί» σημείωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως το 2023 η Meta παρουσίασε νέα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για τους διαφημιζόμενους με χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στις εταιρείες να δημιουργούν εικόνες και κείμενο πιο γρήγορα και να προβλέπουν την απόδοση των διαφημίσεων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της απόδοσης και την αναπλήρωση των δεδομένων στόχευσης που έχασε μετά τις αλλαγές στην προστασία της ιδιωτικότητας από την Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com