Έτσι κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Έτσι κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τα στάδια της κατασκευής του ξεχωριστού οχήματος έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική κυβέρνηση.

Το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο έχει ως θέμα τα στάδια της κατασκευής της ρωσικής λιμουζίνας μάρκας Aurus.

Το βιντεοκλίπ του ρωσικού υπουργείου με τίτλο «Πώς δημιουργήθηκε η Aurus» αναρτήθηκε στο κανάλι του υπουργείου στο ΥouΤube.

Όπως επισημαίνεται, ο στόχος για την δημιουργία μια γραμμής παραγωγής αυτοκινήτων πάνω σε μια ενιαία πλατφόρμα τέθηκε το 2013. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί όχι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, «αλλά οι υποδομές για την παραγωγή ασφαλών αυτοκινήτων».

Πρώτος επιβάτης της λιμουζίνας Aurus ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος την οδήγησε για να μεταβεί στην τελετή της ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 7 Μαΐου του 2018. Ο πρόεδρος Πούτιν έκτοτε χρησιμοποιεί συστηματικά την λιμουζίνα.

Στις 15 Ιανoυαρίου ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής κυβέρνησης Όλεγκ Όσιποφ ανακοίνωσε ότι η λιμουζίνα Aurus θα είναι το κύριο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS είχε ανακοινώσει ότι η μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων Aurus θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2020.

Το όνομα Aurus προέρχεται από το λατινικό aurum που σημαίνει χρυσός.