Έτσι θα βρεις την κατάλληλη υποστήριξη για να αναπτύξεις την travel startup σου

Έτσι θα βρεις την κατάλληλη υποστήριξη για να αναπτύξεις την travel startup σου
Έως τις 25 Ιουνίου «τρέχει» η περίοδος αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, με στόχο να βοηθήσει δυναμικά νεοφυείς επιχειρήσεις με εφαρμογές τεχνολογίας στον τουρισμό.

Η ώρα της Επιτάχυνσης έφτασε! Έως τις 25 Ιουνίου «τρέχει» η περίοδος αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, για να βοηθήσει δυναμικά νεοφυείς επιχειρήσεις με εφαρμογές τεχνολογίας στον τουρισμό να εξελίξουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζονται σήμερα, περισσότερο από ποτέ!

Η «κάψουλα» της καινοτομίας στον τουρισμό αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ξεκίνησε το ταξίδι της τον Απρίλιο του 2019, με στόχο τη δικτύωση των startups που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά με ηγετικές εταιρείες και επενδυτές του χώρου, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη δημιουργία υπεραξίας για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

O 4ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης

Με πολύτιμη παρακαταθήκη την επιτυχημένη ολοκλήρωση 3 κύκλων -από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα- η ομάδα του CapsuleT βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση συλλογής αιτήσεων από ενδιαφερόμενες startup ομάδες για την ένταξή τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022). Σημειώνεται πως η υποβολή συμμετοχών ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου, οπότε και θα ακολουθήσει αρχικά η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή του CapsuleT και, στη συνέχεια, η ένταξη των επιλεγμένων startup ομάδων στο πεντάμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους/προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, όπως επίσης και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσετε, εδώ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις θα πρέπει να παρέχουν τεχνολογικές λύσεις που αφορούν όλο το εύρος του τουριστικού τομέα και: α) να διαθέτουν μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση (business plan), β) να έχουν τουλάχιστον ένα λειτουργικό πρωτότυπο (prototype ή MVP) για να παρουσιάσουν πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα και γ) να έχουν μία ομάδα/εταιρεία αποτελούμενη από τουλάχιστον 2 ιδρυτικά μέλη άνω των 18 ετών.

Ποιες κατηγορίες εταιρειών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Πιο αναλυτικά, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων/ξεναγήσεων/εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Παροχές του προγράμματος

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες και περιλαμβάνει δράσεις, όπως εξειδικευμένα εργαστήρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) από καταξιωμένα μέλη της τουριστικής αγοράς, ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events). Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης, όπως επίσης πιθανές συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό- αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της αγοράς.

Χρηματικά έπαθλα έως 40.000 ευρώ

Με την ολοκλήρωση του τέταρτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι startup ομάδες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- όπως επίσης και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του CapsuleT.

Τι λένε οι προηγούμενες ομάδες για την εμπειρία τους;

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί γιατί να κάνετε αίτηση προκειμένου να ενταχθείτε στον 4ο κύκλο του επιταχυντή, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στα όσα λένε οι ομάδες που εντάχθηκαν στους 3 προηγούμενους κύκλους του Προγράμματος Επιτάχυνσης και αναδείχθηκαν νικήτριες:

«To πρόγραμμα μας βοήθησε να πετύχουμε ραγδαία εξέλιξη. Μέσα σε μόλις 3 μήνες καταφέραμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, αυξάνοντας την προσφορά καταλυμάτων στην πλατφόρμα, προσαρμόζοντάς την στις νέες συνθήκες της πανδημίας, δημιουργώντας νέες συνέργειες, αλλά και προετοιμάζοντας την στρατηγική μας για την επέκτασή μας στο εξωτερικό. Στα παραπάνω συνετέλεσαν τα εκπαιδευτικά workshops, οι συναντήσεις με ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων, όπως επίσης και το να είμαστε μέρος ενός καινοτόμου τουριστικού οικοσυστήματος.» Campsaround (1ο βραβείο, 3ος Κύκλος)

«Ξεκινήσαμε παιδιά και “ενηλικιωθήκαμε” κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Καταφέραμε να οργανώσουμε σημαντικές εργασίες για την ανάπτυξη της εταιρείας μας. Παράλληλα, το πρόγραμμα παρείχε εκπαιδευτικές δράσεις στο προσωπικό μας και μας εξοικονόμησε σημαντικό κόστος από τη συμμετοχή σε σεμινάρια. Τέλος, οι συναντήσεις με μέντορες (“mentoring sessions”) έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας.» – Tourmie (2ο βραβείο, 3ος Κύκλος)

«Το πρόγραμμα μας παρείχε σημαντική βοήθεια για να προσεγγίσουμε decision makers από ξενοδοχεία. Η συμμετοχή μας μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε συνεργασίες που, χωρίς το πρόγραμμα, θα ήταν αδύνατο.» – EV Loader (3ο βραβείο, 3ος Κύκλος)

«Το πρόγραμμα συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξή μας, στο προϊόν μας, σε προσωπικό επίπεδο (pitching, αντίληψη της αγοράς), καθώς επίσης και στο κομμάτι της ανάπτυξης των πωλήσεων.» – Hotellisense (1ο βραβείο, 2ος Κύκλος)

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μας ωρίμασε ως startup. Βελτιώσαμε κάποιους τομείς του business model μας και κάναμε γνωριμίες με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου που είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη κάποιων υπηρεσιών που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τότε. Επίσης, από την Επιτροπή Αξιολόγησης λάβαμε πολύ καλή καθοδήγηση και εποικοδομητικά σχόλια.» – Reveffect (2ο βραβείο, 2ος Κύκλος)

«Κάναμε άλματα! Η εξέλιξή μας ήταν πολύ γρήγορη και υπήρξε ουσιαστική ανάπτυξη σε επιμέρους τομείς, όπως στο προϊόν, την επικοινωνία αλλά και το
business model.» –
Narratologies (3ο βραβείο, 2ος Κύκλος)

«Τo πρόγραμμα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς. Μας βοήθησε στην προβολή, τη δημιουργία συνεργασιών, όπως επίσης στη διαμόρφωση και εξέλιξη
των υπηρεσιών μας.» –
GuestFlip (1ο βραβείο, 1ος Κύκλος)

«Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία μας στον CapsuleT ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Όχι μόνο επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι μας, αλλά είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολύ σημαντικά workshops, να λάβουμε μέρος σε εκθέσεις και on-site visits, καθώς επίσης και να έχουμε καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες. Μας βοήθησε να κάνουμε καλύτερο το προϊόν, να καταλήξουμε στο μοντέλο τιμολόγησης και να εστιάσουμε στα σωστά χαρακτηριστικά.» – HotelToolBox (2ο βραβείο, 1ος Κύκλος)

«Καταφέραμε να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε με ταχύτητα που δε θα ήταν εφικτή χωρίς τον CapsuleT. Πάνω απ’ όλα καταφέραμε να λάβουμε πραγματικό feedback από ανθρώπους (σ.σ. μέντορες) που ξέρουν καλά το χώρο και έδειξαν πραγματικό και βαθύ ενδιαφέρον γι’ αυτό που τους ανατέθηκε. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες.» – HotelStand (3ο βραβείο, 1ος Κύκλος)

Όροι/ Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους/προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 και οι αιτήσεις πρέπει υποχρεωτικά να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα στον εξής σύνδεσμο: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm4thCycle/.