Eurogroup με «λίγη Ελλάδα» και καμπανάκι Ντράγκι για τα κόκκινα δάνεια

Eurogroup με «λίγη Ελλάδα» και καμπανάκι Ντράγκι για τα κόκκινα δάνεια
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (A) συνομιλεί με τον επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί (Δ) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Christos DOGAS

Στο τραπέζι τέθηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας αποστολής των θεσμών στην Αθήνα και η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριαμούς.

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, η οποία ήταν εξαιρετικά μικρής διάρκειας, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε τον αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Στη συζήτηση για την Ελλάδα, το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.