Eurostat: Πώς κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης το 2021

Eurostat: Πώς κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης το 2021
Εργαζόμενοι προετοιμάζουν κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας , Παρασκευή 2 Απριλίου 2021. Ξεκινά την Δεύτερα το λιανεμπόριο με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά 3% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,9%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% στην ευρωζώνη και 2,6% στην ΕΕ.

Το 2021 σε σύγκριση με το 2020, ενισχύθηκαν κατά 5% στην ευρωζώνη και κατά 5,5% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 5,2% για τα μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,3% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, ενώ αυξήθηκε κατά 0,1% για τα καύσιμα αυτοκινήτων. Στην ΕΕ, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 5% για τα μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,2% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, ενώ παρέμεινε σταθερός για τα καύσιμα αυτοκινήτων.