Εβδομάδα εργασίας τρεισήμισι ημερών, λόγω… τεχνητής νοημοσύνης, προβλέπει ο Dimon (JP Morgan)

Εβδομάδα εργασίας τρεισήμισι ημερών, λόγω… τεχνητής νοημοσύνης, προβλέπει ο Dimon (JP Morgan)
CEO JPMorgan Chase Bank Jamie Dimon testifies before Senate Banking and Urban affairs Committee about Annual Oversight of the Nations Largest Banks during a hearing today on September 22, 2022 at Senate Hart/Capitol Hill in Washington DC, USA. (Photo by Lenin Nolly/NurPhoto) (Photo by Lenin Nolly / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο τραπεζίτης τόνισε ωστόσο ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένες θέσεις εργασίας.

Ο CEO της JP Morgan Jamie Dimon δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες εργαζόμενους στην τράπεζά του και είναι πιθανό να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ακόμη και αν καταργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας», είπε ο Dimon σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Και κυριολεκτικά μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dimon, ο οποίος χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη «κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία» της εταιρείας του, υπογράμμισε ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την τράπεζα να αναπτύξει νέα προϊόντα, να προωθήσει τη δέσμευση των πελατών, να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να κάνει πιο αποτελεσματική τη διαχείριση κινδύνου.

Ωστόσο, παρά τα θετικά που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία αυτή ενέχει και κινδύνους.

«Η τεχνολογία έχει κάνει απίστευτα πράγματα για την ανθρωπότητα, αλλά, ξέρετε, τα αεροπλάνα συντρίβονται, τα φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται κακώς – υπάρχουν αρνητικά», είπε. «Αυτό, το μεγαλύτερο αρνητικό κατά την άποψή μου είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από κακούς ανθρώπους για να κάνει κακά πράγματα».

Ο τραπεζίτης σημείωσε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένες θέσεις εργασίας, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα με τη νέα τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: