Evergrande: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε σε δικαστήριο των ΗΠΑ

Evergrande: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε σε δικαστήριο των ΗΠΑ
epa09535435 The company logo of China Evergrande is displayed on a poster for a real estate project in Hong Kong, China, 21 October 2021. Shares of China Evergrande plunged more than 10 percent in Hong Kong as trading in the company resumed following a three-week suspension. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μοίρα της Evergrande έχει ευρείες επιπτώσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας αξίας 60 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος China Evergrande, ο κινεζικός γίγαντας των ακινήτων του οποίου η χρεοκοπία πριν από δύο χρόνια οδήγησε σε μια ευρύτερη κρίση στην αγορά ακινήτων της χώρας, αναζήτησε την προστασία του Κεφαλαίου 15 για πτώχευση στη Νέα Υόρκη.

Η κίνηση την προστατεύει από τους πιστωτές στις ΗΠΑ, ενώ εργάζεται σε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης αλλού. Η αναφορά του Κεφαλαίου 15 αφορά σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης που διεξάγονται στο Χονγκ Κονγκ και στα νησιά Κέιμαν.

Οι διεθνείς συμφωνίες αναδιάρθρωσης χρέους απαιτούν μερικές φορές την κατάθεση του Κεφαλαίου 15 κατά την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής. Πέρυσι, η εταιρεία ανάπτυξης Modern Land China Co. με έδρα το Πεκίνο υπέβαλε επίσης αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 15, αφού απέτυχε να αποπληρώσει ένα ομόλογο 250 εκατομμυρίων δολαρίων και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους, σημειώνει το Bloomberg.

Η μοίρα της Evergrande έχει ευρείες επιπτώσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας αξίας 60 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το τεράστιο μέγεθος των υποχρεώσεων της άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημαίνει ότι η διαδικασία είναι βέβαιο ότι θα είναι μακρά.

Η εμπιστοσύνη προς τις κινεζικές αγορές έχει κλονιστεί αυτόν τον μήνα, αφού ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων της χώρας, η Country Garden κινείται επίσης προς τη χρεοκοπία. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν ο χρηματοπιστωτικός όμιλος Zhongzhi Enterprise Group Co. δεν πλήρωσε σειρά από επενδυτικά προϊόντα.

Η Evergrande εργάζεται εδώ και μήνες για να ολοκληρώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης υπεράκτιου χρέους. Η εταιρεία τον Απρίλιο αποκάλυψε ότι δεν είχε ακόμη το επίπεδο υποστήριξης των πιστωτών που απαιτείται για την εφαρμογή του σχεδίου. Τον Ιούλιο, έλαβε την έγκριση του δικαστηρίου να διεξαγάγει ψηφοφορίες για τη συμφωνία. Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε επαναπρογραμματίσει τις λεγόμενες scheme meetings για τους πιστωτές μέχρι τις 28 Αυγούστου.

Η περιπέτεια της Evergrande ξεκίνησε ότι δεν πλήρωσε ένα ομόλογο σε δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από μήνες αβεβαιότητας για τα οικονομικά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: