Το Evernote αγαπά το χαρτί

Το Evernote αγαπά το χαρτί

«Το μέλλον δεν θα είναι paperless» λέει ξαφνιάζοντας ο δημιουργός της εφαρμογής ηλεκτρονικών σημειώσεων.

Περισσότερα από τα μισά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο Evernote περιέχουν οδηγίες για το πώς με αυτό μπορείτε να καταργήσετε οριστικά το χαρτί. Συμβουλές και κόλπα που θα μετατρέψουν κάθε σημείωμα και κάθε post-it σε ψηφιακή πληροφορία και θα σας απαλλάξουν από την υποχρέωση του να κυκλοφορείτε παντού με χαρτί και στυλό. Όμως όλοι αυτοί λογάριασαν χωρίς τον Phil Libin.

«Υπογράψαμε ανακωχή ανάμεσα στο στυλό και το ψηφιακό notetaking» δήλωσε πρόσφατα ο δημιουργός του Evernote και CEO της εταιρείας. «Σίγουρα θέλουμε να καταργήσουμε τις περιττές χρήσεις χαρτιού, αλλά θέλουμε και να προωθήσουμε τις αποτελεσματικές χρήσεις του. Επιπλέον, η αφή είναι βασική αίσθηση, ο άνθρωπος πάντα θα απολαμβάνει ένα όμορφο αντικείμενο που το νιώθει ωραία στο χέρι του».

Διαβάστε ακόμη: Τα Post-It μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή

Έτσι το Evernote εγκαινίασε μια σειρά προϊόντων με πρώτο το Smart Notebook, ένα σημειωματάριο σε συνεργασία με τη Moleskine το οποίο έχει ειδικά στοιχεία στις σελίδες του ώστε να διευκολύνεται η φωτογράφηση/σκανάρισμα από το κινητό. Επίσης, τα Evernote Post-It Notes σε συνεργασία με την 3M, το Evernote Scanner που είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανεβάζει απ’ ευθείας τα έγγραφα στην εφαρμογή και το Jot Script Stylus για να γράφει κανείς σημειώσεις με το χέρι απ’ ευθείας στην οθόνη του iPad.

Η εταιρεία λανσάρισε επίσης backpacks, πορτοφόλια, θήκες λάπτοπ, ακόμα και κάλτσες, όλα με το λογότυπό της και το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ) στο Evernote Marketplace.