Ευρωπαϊκές σκέψεις για επιμήκυνση αποπληρωμής ελληνικών δανείων

Ευρωπαϊκές σκέψεις για επιμήκυνση αποπληρωμής ελληνικών δανείων

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι θεωρεί προσήκουσα τη λύση της επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, όπως τόνισε ο ίδιος σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI.

«Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση, στην οποία αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, θα ήταν δίκαιη και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες», επισήμανε ο Ταγιάνι.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι πριν το τέλος του 2013 θα μεταβεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες κι ότι ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Ταγιάνι είπε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».

Αναφερόμενος τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν –μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ