«Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!»

«Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!»

Σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Die Linke στην Φρανκφούρτη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης  Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στην Φρανκφούρτη, μαζί με την Αντιπρόεδρο του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ.

«Στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές».

Η κ. Βάγκενκνεχτ από την πλευρά της, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση, υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση σήμερα, επεσήμανε ότι τα 200 δισεκατομμύρια των προγραμμάτων στήριξης θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί σε επενδύσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της «ονομαζόμενης», όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών», ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.

Διαβάστε ακόμη: Στήριξη του προγράμματος ζήτησε ο Άσμουσεν από τον Τσίπρα 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξή του στην θέση της γερμανικής Αριστεράς για κατώτατο μισθό στα 10 ευρώ ανά ώρα, επισημαίνοντας ότι, «Αν ο Γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον Έλληνα εργαζόμενο. Αν όμως ο Έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο Γερμανός εργαζόμενος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες «δεν αποτελούν λύση, όπως υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό είναι ψέμα. Η λιτότητα έχει αποτύχει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη. Η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση. Με δάνεια πάνω σε δάνεια δεν υπάρχει λύση».

Αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό να προτείνει, για αυτό και οι ψηφοφόροι επιλέγουν το «αυθεντικό» -όπως ισχυρίζεται και η ίδια η Καγκελάριος Μέρκελ- και προειδοποίησε το SPD φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, που «συνεργάζεται με την Δεξιά και έτσι εξαφανίστηκε ένα ιστορικό κόμμα».

Σχολιάζοντας, τέλος, σχετικές δηλώσεις του Προέδρου των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αλλά οι τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη: Σβόμποντα: «Απαράδεκτη η Ελλάδα αν δεν καταφέρει να σταματήσει τη ΧΑ»