Ευρώπη – Κίνα, σημειώσατε… 2 για τις πωλήσεις της μητρικής των Cartier

Ευρώπη – Κίνα, σημειώσατε… 2 για τις πωλήσεις της μητρικής των Cartier
Photo: AFP
Η αγορά ειδών πολυτελείας έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες από τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια.

Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων της στην Κίνα και κάμψη στις πωλήσεις της στην αγορά της Ευρώπης ανακοίνωσε την Πέμπτη η ελβετική εταιρεία πολυτελών προϊόντων Richemont, που έχει μεταξύ των brands της τα ρολόγια Cartier.

Η ελβετική εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις σε σταθερό νόμισμα, οι οποίες αφαιρούν τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, μειώθηκαν κατά 3% στην Ευρώπη, καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις σε Κινέζους τουρίστες και εγχώριους πελάτες δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις χαμηλότερες δαπάνες των ταξιδιωτών γενικά, ιδίως από τις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, δήλωσε η εταιρεία, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην περιοχή καθώς η οικονομία της ψυχραίνεται.

Με την αφαίρεση των συναλλαγματικών επιδράσεων, οι πωλήσεις της Richemont αυξήθηκαν κατά 8% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, καλύτερα από την άνοδο του 5% το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά χαμηλότερα από την άνοδο του 19% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η αγορά ειδών πολυτελείας έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες από τον επίμονο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τα ακριβότερα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, ενώ η βραδύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη στην Κίνα μετά τα λουκέτα του κορονοϊού έχουν επίσης επιβαρύνει τον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com