Έξαλλος ο Γιούνκερ: «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.»!

Έξαλλος ο Γιούνκερ: «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.»!
Luxembourg Prime Minister Jean-Claude Junker addresses the Tamedia AG Dolder meeting 2008 in Zurich January 29, 2008. REUTERS/Christian Hartmann (SWITZERLAND) - RTR1WFB4

Σύμφωνα με τους FT η Ελλάδα έχασε ένα πολύ καλό σύμμαχο…

Στο χαμηλότερο επίπεδο φαίνεται πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν. Αιτία το περίφημο ραντεβού στις Βρυξέλλες και όλα όσα ακολούθησαν με την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή αλλά και τις εκατέρωθεν διαρροές και από τις δύο πλευρές για τις προτάσεις.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημόσιου γερμανικού καναλιού WDR, η σημερινή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, διότι αυξάνεται η ένταση από πλευράς των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ήταν πολύ θυμωμένος σε μια εσωτερική συνεδρίασή της. Η αιτία ήταν, ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις, που απορρίφθηκαν από την Κομισιόν, δεν ήταν αρκετά επαρκείς. «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.», φέρεται να φώναξε ο Γιουνκέρ.

Έντονη δυσφορία για την ελληνική κυβέρνηση, διαρρέει και το περιβάλλον του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ενώ και οι FT αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει έναν φίλο που είναι και φίλος των μικρών και μεσαίων χωρών, όπως υποστηρίζει το άρθρο.

Πηγές από την Κομισιόν τονίζουν ότι ο κ. Γιούνκερ στη χθεσινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων εξέφρασε την απογοήτευσή του από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει πια χάσει τον σύμμαχό της, την Κομισιόν». Ο πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ότι εξαντλήθηκαν οι παραχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του, αφού κι ο ίδιος δέχεται πιέσεις από τους υπόλοιπους θεσμούς σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων από την Αθήνα.

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ είπε στους Επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσιπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».

«Θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.