Θρίλερ: Στον «αέρα» ξανά η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ;

Θρίλερ: Στον «αέρα» ξανά η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ;

Πηγές από την Ευρωζώνη δεν επιβεβαιώνουν τη συνάντηση – Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα.

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ, καθώς αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής.  «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα» ανέφερε γαλλική πηγή στο Reuters. ενώ και Γερμανός αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε το ραντεβού στο Bloomberg.

Οι τρεις επρόκειτο να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής για να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας πολιτικής συμφωνίας βασισμένης στις τεχνικές προτάσεις που υπέβαλε η Ελλάδα.

Ωστόσο αξιωματούχοι της ΕΕ χαρακτήρισαν νωρίτερα αμφίβολη τη συνάντηση καθώς οι ελληνικές προτάσεις για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση ήταν κατώτερες των προσδοκιών, σημειώνει το Reuters.

«Δεν έχει καθοριστεί ραντεβού σε αυτό το στάδιο -θα δούμε τι θα γίνει όταν φτάσουμε εκεί», διευκρίνισε η πηγή, αναφερόμενη στην επικείμενη άφιξη των ηγετών στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα.

Δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει η τριμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε την Τρίτη και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, και υπογράμμισε πως το ελληνικό σχέδιο θα πρέπει να δίνει απαντήσεις στις προτάσεις των δανειστών.

Τόνισε ωστόσο πως η Αθήνα πρέπει ούτως ή άλλως να εκσυγχρονίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Ντάισελμπλουμ συμπλήρωσε πως η ελληνική πλευρά και οι εταίροι δεν συμφωνούν απόλυτα στο τι θα πρέπει να συμβεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: 

FAZ: Ο Τσίπρας θέλει να κεφαλαιοποιήσει τον φόβο των Ευρωπαίων

Μαξίμου: Ακόμα καμία απάντηση στη νέα ελληνική πρόταση

FT: Σε βαρύ κλίμα συνεχίζεται η «εγγραφολογία» Ελλάδας-δανειστών