Εξαιρετικά αργά καίει η φωτιά στο Norman Atlantic – Βίντεο από το κατάστρωμα

Εξαιρετικά αργά καίει η φωτιά στο Norman Atlantic – Βίντεο από το κατάστρωμα

Δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τις σωρούς των αγνοουμένων τα σωστικά συνεργεία.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Μπρίντιζι η τρίτη επιθεώρηση των ιταλικών ερευνητικών αρχών στο πλοίο του Norman Atlantic όπου πριν από μία εβδομάδα σημειώθηκε πυρκαγιά καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος του Μπρίντιζι, Μικέλε Αντζιούλι, δήλωσε πως στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που «θα συνεχίσουν να αργοκαίνε πιθανότατα για μερικές εβδομάδες ακόμη. Η καύση είναι εξαιρετικά αργή». Ο Ιταλός διοικητής πρόσθεσε ακόμη πως το άνοιγμα των χώρων και η εισροή οξυγόνου οδηγεί στην αναζωπύρωση της φωτιάς τοπικά.

Σήμερα το κλιμάκιο των Ιταλών επιθεωρητών ερεύνησε τα καταστρώματα 4 και 6 του Norman Atlantic, καθώς και μέρος του 3ου καταστρώματος. Η ομάδα κατάφερε να μπει σε μέρος του γκαράζ των οχημάτων, όπου ξεχώρισε τα οχήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και θα αποτελέσουν το επίκεντρο των ερευνών τους για τον εντοπισμό θυμάτων.

Όπως εξήγησε ο διοικητής Αντζιούλι, δεν είναι ακόμη εφικτό να βρεθούν ίχνη πτωμάτων. «Θα πρέπει να επιθεωρηθεί το κάθε όχημα ξεχωριστά», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση της κλίσης του καραβιού που, όπως εξήγησε, αποτελεί «προβλεπόμενη εξέλιξη» που οφείλεται στο φορτίο των οχημάτων που συνεχίζουν να καίγονται και τον όγκο του νερού που ρίχνουν οι πυροσβέστες στις φλεγόμενες εστίες. Δύτες του ιταλικού λιμενικού επιθεώρησαν σήμερα τα ύφαλα του πλοίου.

Δείτε τι μεταδίδει από το Μπρίντιζι ο ανταποκριτής του Mega Channel και διευθυντής του FortuneGreece.com, Σωτήρης Δανέζης:

Η ιστοσελίδα BrindisiOggi δημοσίευσε σήμερα το παρακάτω βίντεο από το τέταρτο κατάστρωμα του Norman Atlantic, στο οποίο φαίνονται προσωπικά αντικείμενα, καλώδια, σωσίβια, αλλά και η κατάμαυρη από τους καπνούς πόρτα και οι τοίχοι του πλοίου:

Διαβάστε ακόμη: Έγγραφο-«φωτιά» αποκαλύπτει πως το Norman Atlantic δεν διέθετε σχέδιο διάσωσης