«Έξυπνα» παπούτσια καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

«Έξυπνα» παπούτσια καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Τα Lechal «ακούνε» την εντολή που δίνει ο χρήστης στην αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones και του δείχνουν το δρόμο.

Τα «έξυπνα» παπούτσια Lechal, που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ. Οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν ένα ζευγάρι παπούτσια, στα οποία ο χρήστης δηλώνει στην αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Ακολούθως, το GPS της συσκευής χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το πού να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι. Τα «έξυπνα» αυτά παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής. 

Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ακούστε μουσική στον δρόμο με ασφάλεια