Exit polls: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Exit polls: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Το exit poll της Κάππα Research για το «Βήμα» δίνει ποσοστό 27,4% στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου την ερχόμενη Κυριακή, έναντι 22,7% στη ΝΔ.

27,4% έναντι 22,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με το exit poll της Κάππα Research για το ΒΗΜΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,7%, το Ποτάμι με 8,1%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,4%, και άλλοι υποψήφιοι 7,3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται πρωτιά της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων. 

Στην Περιφέρεια Αττικής, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου έρχεται πρώτη με 29,1% και ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 21,7%, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στον δήμο της Αθήνας προηγείται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης με 22,4% και ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 20,6%, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης με 15,9% και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15,7%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται ο Απ. Τζιτζικώστας με 35,1% και ακολουθούν ο Ιω. Ιωαννίδης με 16% και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 15,6%.

Στην Πελοπόννησο προηγείται με σημαντική διαφορά ο Π. Τατούλης 43,1%, στη Θεσσαλία ο Κ. Αγοραστός με 42,5% και στην περιφέρεια Κρήτης ο Στ. Αρναουτάκης με 40,4%.

Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls

Μεγάλο προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Μπροστά ο Γιάννης Μώραλης στον δήμο Πειραιά