Facebook και Instagram: Περιορίζεται η πρόσβαση των ανήλικων σε περιεχόμενο για αυτοκτονίες

Facebook και Instagram: Περιορίζεται η πρόσβαση των ανήλικων σε περιεχόμενο για αυτοκτονίες
This picture taken on October 5, 2020 in Toulouse, southwestern France, shows logos of US social networks Facebook and Instagram on the screens of a tablet and a mobile phone. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
Για θέματα όπως η αυτοκτονία, ο αυτοτραυματισμός και οι διατροφικές διαταραχές σε χρήστες κάτω των 18 ετών.

Η Meta ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά αλλαγών που θα καταστήσουν δυσκολότερη την πρόσβαση που έχουν οι ανήλικοι χρήστες του Facebook και του Instagram σε επιβλαβές περιεχόμενο.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος, θα περιοριστεί η προβολή περιεχομένου που ασχολείται με θέματα όπως η αυτοκτονία, ο αυτοτραυματισμός και οι διατροφικές διαταραχές. Οι αλλαγές αυτές αφορούν όλους τους εφήβους κάτω των 18 ετών.

Το περιεχόμενο, το οποίο, σύμφωνα με τη Meta, μπορεί να μην είναι «κατάλληλο για την ηλικία» των νέων, δεν θα είναι ορατό ακόμη και αν μοιράζεται από κάποιον που ακολουθεί ένας έφηβος.

Εάν ένας έφηβος αναζητήσει αυτό το είδος περιεχομένου στο Facebook και το Instagram, θα κατευθυνθεί προς «πηγές βοήθειας από ειδικούς», όπως η Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Meta. Αυτή η αλλαγή θα επεκταθεί στους χρήστες κάτω των 18 ετών τους επόμενους μήνες.

Εκτός από την απόκρυψη του περιεχομένου σε ευαίσθητες κατηγορίες, οι λογαριασμοί των εφήβων θα έχουν επίσης προεπιλεγμένες περιοριστικές ρυθμίσεις φιλτραρίσματος που ρυθμίζουν το είδος του περιεχομένου στο Facebook και το Instagram που βλέπουν.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τις συνιστώμενες αναρτήσεις στην Αναζήτηση και την Εξερεύνηση που θα μπορούσαν να είναι «ευαίσθητες» ή «χαμηλής ποιότητας» και η Meta θα θέσει αυτόματα όλους τους λογαριασμούς εφήβων στις πιο αυστηρές ρυθμίσεις, αν και οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν από τους χρήστες.

«Τώρα, όταν οι άνθρωποι αναζητούν όρους που σχετίζονται με την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και τις διατροφικές διαταραχές, θα αρχίσουμε να αποκρύπτουμε αυτά τα σχετικά αποτελέσματα και θα τους κατευθύνουμε σε ειδικούς πόρους για βοήθεια», ανέφερε η Meta σε ανάρτηση στο blog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: