Φάκελος Λαγού: Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά και μαστροπεία

Φάκελος Λαγού: Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά και μαστροπεία

Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος - Την Τετάρτη απολογείται ο Μιχαλολιάκος.

Εκτενείς αναφορές έχει κάνει η ΕΥΠ για το βίο και την πολιτεία του Χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιάννη Λαγού, από τις αρχές του 2012, οι οποίες έμεναν για καιρό στο συρτάρι μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. Αιτία, ο προβληματισμός αν μπορεί να χρησιμοποιείται ο μηχανισμός αυτός για την παρακολούθηση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος .

Σήμερα η εφημερίδα «Τα Νεα» φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ με τον φάκελο του βουλευτή, ο οποίος και περιλαμβάνει εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών και παράνομη οπλοφορία. Στον «φάκελο» αναφέρονται ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ’ όλο το διάστημα της δράσης τους από ιδρύσεως της Χρυσής Αυγής έως την είσοδό τους στη Βουλή ήταν κοινό μυστικό, καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένες για λόγους ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη: Ολόκληρο το πόρισμα-φωτιά για την Χρυσή Αυγή

Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων
Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκινούν στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών του κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Διαβάστε ακόμη: Στο φως οι συνομιλίες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα