«Φαρμάκι» το κονιάκ στην Remy Cointreau – Μειωμένες 23,5% οι πωλήσεις

«Φαρμάκι» το κονιάκ στην Remy Cointreau – Μειωμένες 23,5% οι πωλήσεις
Photo: AFP
Η αύξηση των πωλήσεων θα μετριαστεί από μια πιο αργή από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα μετά την πανδημία.

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών Remy Cointreau ανακοίνωσε την Παρασκευή μια ελαφρώς μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη μια διαδοχική βελτίωση στις ΗΠΑ και σημαντική μείωση των αποθεμάτων στην Κίνα ενόψει του κινεζικού νέου έτους.

Η Remy αναγκάστηκε να μειώσει τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους τον Οκτώβριο εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ μετά την έκρηξη μετά την πανδημία του κορονοϊού, ενώ η αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα έμεινε πίσω από τις προσδοκίες εν μέσω μιας δύσκολης οικονομίας.

Την Παρασκευή, επανέλαβε ότι δεν αναμένει ότι οι πωλήσεις θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη στις ΗΠΑ πριν από το οικονομικό έτος 2024/25 και ότι η αύξηση των πωλήσεων θα μετριαστεί από μια πιο αργή από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα μετά την πανδημία.

Το Reuters σημειώνει πως οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι δύο βασικές αγορές του ομίλου για το κονιάκ.

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του για το έτος έως τον Μάρτιο, ο όμιλος δήλωσε ότι η πτώση των πωλήσεων είναι πιθανό να είναι στο χαμηλότερο άκρο του εύρους 15% έως 20% που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Ο κατασκευαστής του κονιάκ Remy Martin και του λικέρ Cointreau δήλωσε ότι οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 23,5% σε οργανική βάση στα 319,9 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 318,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη συναίνεση που συνέταξε η εταιρεία.

Οι πωλήσεις του κονιάκ, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων της Remy, μειώθηκαν κατά 33,9% το τρίμηνο στα 197,1 εκατ. ευρώ, έναντι 194,0 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το τμήμα Liqueurs & Spirits της Remy ανακοίνωσε τριμηνιαία οργανική ανάπτυξη 4,3%, χάρη στην καλή δυναμική και τη θετική επίδραση της σταδιακής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com