FAZ: Γιατί ο Τσίπρας χαίρει μεγαλύτερης επιείκειας από τον Σαμαρά

FAZ: Γιατί ο Τσίπρας χαίρει μεγαλύτερης επιείκειας από τον Σαμαρά

«Ο Τσίπρας αιτιολογεί την αντίστασή του επικαλούμενος την κοινωνική του συνείδηση» αναφέρει η εφημερίδα.

Για «τακτική του σαλαμιού στην Αθήνα» κάνει λόγο σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επιρρίπτει κωλυσιεργία στην ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, σε αντίθεση με τη συντηρητική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, «η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαίρει μεγαλύτερης επιείκειας. Ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί επισήμως όλους τους όρους των χρηματοδοτών, ωστόσο πίσω από αυτήν την πρόσοψη οι όροι θολώνονται με την τακτική του σαλαμιού, αναβάλλονται ή αντιστρέφονται. Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, διαχείριση κόκκινων δανείων και ιδιωτικοποιήσεις αναβλήθηκαν. Ο Τσίπρας αιτιολογεί την αντίστασή του επικαλούμενος την κοινωνική του συνείδηση. Πολύ συχνά εξακολουθεί να πρόκειται όμως για πελατειακή πολιτική…», σημειώνει η FAZ.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται με δημοσίευμα στις οικονομικές της σελίδες, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο της δωροδοκίας στο ελληνικό σύστημα υγείας. Επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή που αναφερόταν σε πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Κ. Σουλιώτη, Ι. Τούντα και Λ. Λιαρόπουλου, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «στα δημόσια νοσοκομεία κάθε τρίτος ασθενής πληρώνει ως δωροδοκία μεταξύ 200 και 5.000 ευρώ για μεγάλες εγχειρίσεις».

Πηγή: Deutsche Welle