Φεύγει η DreamWorks του Στίβεν Σπίλμπεργκ από την Disney;

Φεύγει η DreamWorks του Στίβεν Σπίλμπεργκ από την Disney;

Η επόμενη στάση του γνωστού σκηνοθέτη; Μπορεί η Universal.

του Τζόναθαν Τσίου για το Fortune.com

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπορεί να πάρει την DreamWorks, την εταιρεία παραγωγής ταινιών που συν-ίδρυσε, και να φύγει από την Disney μόλις λήξει η συμφωνία τους του χρόνου τον Αύγουστο. Έτσι, τουλάχιστον, αναφέρει ο Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με πηγές, η τελευταία ταινία που θα κάνουν από κοινού οι δύο εταιρείες είναι το The BFG, η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του δημοφιλούς παιδικού βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα την 1η Ιουλίου του 2016.

Η τρέχουσα συμφωνία, που υπογράφηκε το 2009, δίνει στην Disney το δικαίωμα να διανέμει ταινίες της DreamWorks. Όμως, πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα της DreamWorks είναι απογοητευμένη από την Disney, καθώς ανέμεναν μεγαλύτερη συμβολή στη χρηματοδότηση των ταινιών τους από την γνωστή εταιρεία παραγωγής.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η διακοπή της συνεργασίας, ο Σπίλμπεργκ προφανώς και θα γίνει περιζήτητος καθώς τα πηγαίνει πολύ καλά φέτος. Ως εκτελεστικός παραγωγός του Jurassic World, είδε την τέταρτη ταινία της γνωστής σειράς ταινιών με δεινόσαυρους να κατακτά την τρίτη θέση του box office παγκοσμίως στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τη διανομή του Jurassic World έχει αναλάβει η Universal, η οποία φημολογείται ότι θα είναι ο επόμενος σταθμός της DreamWorks. Πηγή μέσα από τη Universal είπε στο Hollywood Reporter ότι «η εταιρεία παραγωγής θα καλωσόριζε την προοπτική να γίνει εταίρος στη διανομή ταινιών της DreamWorks», αλλά κάθε αναφορά σε συμφωνία είναι πρώιμη.

Ο Σπίλμπεργκ θα φανεί απαραίτητος σε οποιοδήποτε σχέδιο επανεκκίνησης κλασικών σειρών ταινιών όπως το Jaws και το Επιστροφή στο Μέλλον, μαζί με το sequel των …δεινοσαύρων που αναμένεται για το 2018. Η επόμενη ταινία του Σπίλμπεργκ είναι η ταινία Bridge of Spies με τον Τομ Χανκς, σε σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου.