Φιγιόν: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου

«Κανείς δεν μπορεί σήμερα να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «κανείς δεν (μπορεί) σήμερα να (με) εμποδίσει να είμαι υποψήφιος», αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις στελεχών του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα» εξήγησε ο Φρανσουά Φιγιόν, που παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του στο Παρίσι.

«Το δικό μου πρόγραμμα είναι το μοναδικό που μπορεί να συμβάλει στην εθνική ανασυγκρότηση (…), δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει (άλλο) σχέδιο που μπορεί να συμβάλει πραγματικά στην ανασυγκρότηση της χώρας» επέμεινε.

Στη συνέντευξή του στη France 2 ο Φιγιόν ρωτήθηκε άμεσα εάν θα αποσυρθεί.

«Η απάντηση είναι όχι» απάντησε.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω».

Κατόπιν επισήμανε ότι είναι ανοικτός σε συζητήσεις.

«Θέλω να πείσω τους φίλους μου ότι το πρόγραμμά μου είναι το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη της χώρας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε ενώπιον των υποστηρικτών του το «μερίδιο ευθύνης» που του αναλογεί, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προεκλογική του εκστρατεία που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου περί αργομισθίας της συζύγου του και των δύο του παιδιών.

Διαβεβαίωσε ωστόσο για την αθωότητά του, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας «τίμιος» άνθρωπος, που «πέρασε την ζωή του υπηρετώντας το γενικό συμφέρον».

Αύριο αναμένεται να συγκληθεί η πολιτική επιτροπή του κόμματος του Φιγιόν, των Ρεπουμπλικάνων, για να «εκτιμηθεί η κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί.