Φυλλοροεί η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος; Και νέα αποχώρηση ανώτερου στελέχους σε λιγότερο από ένα μήνα

Φυλλοροεί η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος; Και νέα αποχώρηση ανώτερου στελέχους σε λιγότερο από ένα μήνα
epa09252852 (FILE) - Founder and CEO of Amazon Jeff Bezos participates in the unveiling of an Amazon environmental initiative entitled 'The Climate Pledge', in Washington, DC, USA, 19 September 2019 (reissued 07 June 2021). Outgoing Amazon CEO Jeff Bezos via social media on 07 June 2021 announced he and his brother will be on Bezos's space company Blue Origin's first crewed space flight. The lflight is scheduled for 20 July 2021. EPA/MICHAEL REYNOLDS *** Local Caption *** 56666667 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αποχωρεί από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους» ο ανώτερος αντιπρόεδρος Μάικ Εϊλόλα.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων της Blue Origin αποχωρεί «για προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που ήρθε σε γνώση του Reuters, την τρίτη αποχώρηση στελέχους σε λιγότερο από ένα μήνα στη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, που θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική έναντι της SpaceX του Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Origin, Μπομπ Σμιθ, ενημέρωσε τους εργαζόμενους με email την Παρασκευή ότι ο Μάικ Εϊλόλα, ανώτερος αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων της εταιρείας από το 2021, «αποχωρεί από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους» στις 3 Νοεμβρίου και η μονάδα του θα χωριστεί σε δύο νέους οργανισμούς.

Η αποχώρηση του Εϊλόλα ακολουθεί τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα από τον Μπέζος για την αντικατάσταση του Σμιθ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Blue Origin από το 2017, με το μακροχρόνιο στέλεχος της Amazon Ντέιβ Λιμπ μέχρι το τέλος του έτους. Και ο Μπρεντ Σέργουντ, ο επικεφαλής της μέχρι πρότινος μονάδας έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, θα αποχωρήσει τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Εϊλόλα, πρώην στέλεχος της Honeywell Aerospace, επέβλεπε την εφοδιαστική αλυσίδα της Blue Origin, τον κατασκευαστικό μηχανισμό και το τεράστιο δίκτυο εγκαταστάσεων της εταιρείας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η εταιρεία φτάνει στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης του πυραύλου νέας γενιάς New Glenn.

«Με άμεση ισχύ», αναφέρεται στο email του Σμιθ, η επιχειρησιακή μονάδα θα χωριστεί σε έναν νέο οργανισμό παραγωγής και λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε μια ομάδα εγκαταστάσεων, συντήρησης και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000 με το όραμα να ζουν και να εργάζονται εκατομμύρια άνθρωποι στο διάστημα. Ο ιδρυτής της Amazon προσπάθησε να μετατρέψει την εταιρεία σε μια τρομερή επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων και ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη SpaceX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: