Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου – ένας νεκρός, 8 τραυματίες

Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου – ένας νεκρός, 8 τραυματίες

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 8 άλλοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση με μαχαίρια στην πόλη Τούρκου, στην Φινλανδία, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων STT.

H επίθεση έγινε από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, στη νοτιοδυτική Φινλανδία και οι αρχές της χώρας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά και άλλους υπόπτους, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου που μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς στο κέντρο της Τούρκου. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, της παλιάς πρωτεύουσας της Φινλανδίας.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ούτε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών. Δεν επιβεβαιώνουν επίσης τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αυτή στις 19.00, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα”, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.