«Fitstartup» Bootcamp: Οι ομάδες του Disrupt Greece μιλούν για την εμπειρία τους, λίγο πριν τον τελικό

«Fitstartup» Bootcamp: Οι ομάδες του Disrupt Greece μιλούν για την εμπειρία τους, λίγο πριν τον τελικό

Ο μεγάλος τελικός πλησιάζει και οι ομάδες καταθέτουν τις απόψεις τους και την εμπειρία τους λίγο πριν τη τελική δοκιμασία στις 25 Σεπτεμβρίου. 

 

Δεκάδες νέα πρόσωπα, φρέσκες επιχειρηματικές ιδέες, και πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις «γέμισαν» τη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Deree – American College of Greece στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο διήμερο Fitstartup Bootcamp του Disrupt Greece. To Αμερικανικό Κολλέγιο στήριξε ενεργά την όλη διαδικασία ως Academic Parnter του διαγωνισμού καινοτομίας.

Οι ιδρυτές και οι εκπρόσωποι των startups που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καινοτομίας παρακολούθησαν μια σειρά από εντατικές παρουσιάσεις και εμπειρικά workshops για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται σωστά την επιχειρηματική τους ιδέα, την αναλύουν, βρίσκουν τους πραγματικούς τους στόχους και καταφέρνουν να εξηγήσουν μπροστά στο επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Η όλη διαδικασία προηγείται του μεγάλου τελικού, που θα λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη 25/09 στο Μουσείο Μπενάκη, σε ένα event που θα έχει ως κεντρικό του άξονα το μέλλον της εργασίας και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην εργασία και στη ζωή μας (δείτε την ατζέντα του event ΕΔΩ).

Ο coach των ομάδων, Ihsan Elgin, ιδρυτής της τουρκικής συμβουλευτικής εταιρείας Core Strateji, η οποία καθοδηγεί σημαντικό αριθμό εταιρειών και startups στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μετέδωσε μια σειρά από αναλυτικές και πολύτιμες γνώσεις, οι οποίες προέρχονται από τα χρόνια έρευνας και δουλειάς στον απαιτητικό αυτό τομέα, αλλά και από τη θέση ενός ανθρώπου που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι θα πει να είσαι ένας startupper.

Κάθε συμμετέχων προσήλθε, έχοντας στο μυαλό του να δει και να ακούσει πράγματα, τα οποία θα προκαλέσουν τις δυνατότητές του και θα δοκιμάσουν τις ιδέες του για την επιχειρηματικότητα και την ικανότητα να εξωτερικεύσει την εικόνα της εταιρείας του. Το τέλος της 2ήμερης εκπαιδευτικής «δοκιμασίας», βρήκε όλους γεμάτους εφόδια και απόψεις για τα σημεία που πρέπει να αλλάξουν, να διορθώσουν ή να βελτιώσουν, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο στάθηκαν οι άνθρωποι που μίλησαν στο Fortune για τη δική τους εμπειρία, ενόψει της εκδήλωσης του Disrupt Greece. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες, όταν ρωτήθηκαν ποιο ήταν εκείνο το στοιχείο που ξεχώρισαν, για να ενισχύσει τη μελλοντική τους πορεία ως επιχείρηση, αλλά και ποιες προσδοκίες έχουν από την τελική φάση της διοργάνωσης:

Βασιλεία Ζατζηστεργίου, Booking Clinic: Μάθαμε πώς να χτίσουμε την επιχείρησή μας από το μηδέν, αλλά και πώς να την εξελίξουμε. Το σημείο το οποίο είδαμε και θα μας βοηθήσει πολύ είναι το πώς να προσεγγίσουμε τους πελάτες, πώς να στοχεύσουμε καλύτερα στο target market μας και πώς να βελτιώσουμε το business plan μας.

Οι προσδοκίες: Ανυπομονούμε να ακούσουμε τους ομιλητές οι οποίοι αναμένεται να μας δώσουν ακόμη περισσότερη γνώση για τις εταιρείες μας. Ελπίζουμε να είμαστε στην πρώτη 10άδα, αλλά ακόμη και να μην τα καταφέρουμε, είναι βέβαιο ότι μιλάμε για μια διοργάνωση η οποία θα δώσει πάρα πολλά σε όσους συμμετέχουν.

5Y0A3031

Γιάννης Δημόπουλος – Όλγα Διαμάντη, Natech: Το bootcamp μας βοήθησε στο να μάθουμε πώς η επικοινωνία μας με τον πελάτη μπορεί να γίνει περισσότερο αποδοτική, ούτως ώστε να τον πείσεις να σε προσέξει.

Οι προσδοκίες: Το networking με άτομα του επιπέδου είναι βασικό για εμάς για να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις από τους ανθρώπους του χώρου.

Στέφανος Αδαμάκης, INTEAMMATE: Καταφέραμε να δούμε από την απέναντι πλευρά, αυτή του παρατηρητή ενός pitching, πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε καθόλου για το αντικείμενο, και το πώς να επικοινωνούμε την ιδέα μας και όσα έχουμε στο μυαλό μας σε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα δώσει κόπο, χρόνο και χρήματα για να επενδύσει σε εμάς.

Οι προσδοκίες: Είναι το networking, καθώς είμαστε μια πάρα πολύ νέα επιχείρηση. Να δούμε εάν η ιδέα μας μπορεί να λειτουργήσει σε λίγο πιο βαθιά νερά και να αποκτήσουμε feedback από ανθρώπους οι οποίοι διαθέτουν πολύ περισσότερες γνώσεις.

Περικλής Γαλανάκης, Project MBIJOO – Mojools: Αυτό που κρατάω είναι μια εξαιρετικά δυνατή εικόνα. Η πληροφορία που αποκτήσαμε από την εκπαίδευση είναι τεράστια, και θα μας βοηθήσει ασχέτου εάν θα μπούμε στην τελική 10άδα ή όχι.

Οι προσδοκίες: Να καταφέρουμε να δούμε όσους ξεχωρίσουν από το event να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες ή και χρόνια, και να έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν το πρότζεκτ που έχουν τώρα στο μυαλό τους και αυτό που ονειρεύονται.

Γιώργος Καζάκος, Cgpackshots: Αυτές τις δύο ημέρες έμαθα πολλές λεπτομέρειες για την κοστολόγηση και το τι θα ήθελα να κάνω για αυτόν τον τομέα στην εταιρεία μου.

Οι προσδοκίες: Αυτό που πραγματικά με έκανε να συμμετάσχω είναι η εμπειρία να βρίσκεσαι μεταξύ άλλων ομάδων και να ακούς πολύ χρήσιμες ιδέες από τους ομιλητές. Το βλέπω ως ένα «βάπτισμα πυρός» για να μιλήσω μπροστά σε κοινό.

5Y0A2992

Κυριάκος Αγιαννίδης, B3D: Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο coach μας έδωσε την πραγματική εικόνα της αγοράς, και το τι θα συναντήσουμε εκεί έξω. Η γνώση, λοιπόν, που αποκτήσαμε για το επιχειρείν είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτό που κρατάω είναι μια πολύ δομημένη προσέγγιση στο pitching και το business model. Όλα γίνονται πλέον πιο οργανωμένα στο μυαλό, πιο δομημένα και το περιεχόμενο πιο συγκεκριμένο.

Οι προσδοκίες: Θεωρώ πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Πήραμε μια πολύ σημαντική βοήθεια για αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι η γνώση που παίρνουμε, και το ποιος θα κερδίσει έρχεται μετά. Άλλωστε υπάρχουν πολλές προτάσεις οι οποίες αξίζουν πραγματικά.

Καλλιόπη Σεμερτζίδου, Life Secrets: Μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ εντελώς διαφορετικά όσον αφορά το business plan αλλά και όλα όσα θα χρειαστεί στην πορεία η εταιρεία μας σχετικά με τη δομή της και τους στόχους. Είδα τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να τα πιάσω ξανά όλα από την αρχή σε βάθος. Πολλά ζητήματα πρώτα ήταν για μένα μπερδεμένα, όμως τώρα τα περισσότερα έχουν ξεκαθαρίσει.

Οι προσδοκίες: Όλες οι εταιρείες εδώ είναι αξιόλογες, κάτι το οποίο θα δυσκολέψει τους κριτές μας. Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναμένεται να δώσουν ακόμη περισσότερη γνώση για όσα ήδη μιλήσαμε τις δύο αυτές μέρες.

Ελένη Καβαλιεράτου, Agrologies: Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα παρόμοιο event στην Ελλάδα το οποίο παρέχει τόσο ολοκληρωμένο feedback σε σχέση με το pitching. Ξέφυγε από τα δεδομένα όσων είχαμε ακούσει μέχρι τώρα, καθώς υπάρχει αμεσότητα, αφού τη γνώση μάς τη μετέφερε ένας άνθρωπος που ήταν startupper.

Οι προσδοκίες: Είχα την τύχη να είμαι εθελόντρια στα παλαιότερα event του Disrupt. Μάλιστα η διοργάνωση του 2014 ήταν και ο λόγο που μας έκανε να ξεκινήσουμε τη δική μας επιχειρηματική προσπάθεια. Σήμερα η εξέλιξή του είναι εμφανής. Και μόνο το feedback που μπορούμε να πάρουμε αλλά και η προβολή που δεν είχαμε μέχρι σήμερα, είναι παράγοντες που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ για τη συνέχεια.

Κωνσταντίνος Τσουβελάς, Σεραφείμ Καφετζής, Weddingpaths: Οι άνθρωποι που ακούσαμε και από τους ομιλητές αλλά και από τους άλλους συμμετέχοντες, μας έδωσαν μια νέα προοπτική και μας έκαναν να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και την προοπτική μας ως προς το πώς θα παρουσιαστούμε μπροστά στο κοινό – το οποίο είναι και το ζητούμενο.

Οι προσδοκίες: Στοχεύουμε στην προβολή της ιδέα μας και να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να πιστέψουν σε αυτή και να τη στηρίξουν.

5Y0A3014

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού με την υψηλότερη βαθμολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο μεγάλο event που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη τις οδού Πειραιώς από το Fortune και τους Industry Disruptors – Game Changers με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος.

Το παρόν στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 θα δώσουν ομιλητές όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», ο Αlessio Aceti της Karspersky, ειδικός σε θέμα ασφαλείας και Βig Data, o Martin Wilckens της Deutsche Telecom, αλλά και από την ελληνική σκηνή η Μαρία Ευθυμίου και ο Θεοδόσης Τάσιος σε ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής, ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου και πετυχημένες ελληνικές εταιρείες όπως η Innoetics και η Moosend.

Κλείστε τώρα θέση για το μεγάλο event ΕΔΩ !

Παρακολουθείστε τα hightlights από το Bootcamp «FitStartup» του Disrupt Greece 2018 (βίντεο livemedia.gr):