Flexopack: Έκδοση ομολογιακών δανείων 9 εκατ. ευρώ

Flexopack: Έκδοση ομολογιακών δανείων 9 εκατ. ευρώ


Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για δύο ομολογιακά δάνεια συνολικής αξίας 9 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Flexopack, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, την 27η Ιανουαρίου 2017, υπεγράφη σύμβαση κάλυψης κοινού έγχαρτου ομολογιακού δανείου μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, συνολικής ονομαστικής αξίας 6.000.000 ευρώ και διάρκειας επτά ετών, με κάλυψη αυτού από τις τράπεζες «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ALPHA BANK LONDON LTD».

Πληρεξούσια καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίσθηκε η «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν του εν λόγω κοινού και μη εμπραγμάτως ασφαλισμένου ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία αφενός μεν για την πρόωρη αποπληρωμή και ολοσχερή εξόφληση του υπολειπομένου κεφαλαίου δύο εκδοθέντων κοινών ομολογιακών δανείων στα οποία ομολογιούχος δανειστής είναι η «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αφετέρου δε για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας της θυγατρικής στην Αυστραλία, «FLEXOPACK PTY LTD» με την απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής.

Σημειώνεται ότι είχε ήδη από 19/10/2016 ληφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση 6.000.000 ευρώ από την ALPHA Τράπεζα, η οποία και θα εξοφληθεί μέσω της παραπάνω έκδοσης.

Παράλληλα, την 27η Ιανουαρίου 2017, υπεγράφη σύμβαση κάλυψης κοινού έγχαρτου ομολογιακού δανείου μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, συνολικής ονομαστικής αξίας 3.000.000 ευρώ και διάρκειας επτά ετών, με κάλυψη από τις τράπεζες «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» και «Eurobank Private Bank (Luxembourg) S.A.».

Πληρεξουσία καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίσθηκε η «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.»

Το προϊόν του εν λόγω κοινού και μη εμπραγμάτως ασφαλισμένου ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης και την μερική κάλυψη του επενδυτικού προγράμματος αυτής.