Folli Follie: Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζηςκατηγορούνται για πέντε κακουργήματα, απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος όπως και ο πατέρας του στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε οδηγηθεί στη φυλακή για την υπόθεση της Folli Follie είπαν με βούλευμά τους  οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στα τέλη Οκτωβρίου η εισαγγελέας Κατερίνα Τσιρώνη είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρότασή της.

Ο κ. Κουτσολιούτσος, που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, προφυλακίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και τρεις εβδομάδες αργότερα υπέβαλε αίτημα για να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους επιχειρώντας να αντικρούει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η προφυλάκισή του από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα μετά την απολογία του.

Υποστήριζε μάλιστα πως αν αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους , δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, απολογήθηκαν στην ανακρίτρια με βάση το κατηγορητήριο που περιελάμβανε πέντε κακουργήματα για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.