Food For Growth: Ο μεγάλος διαγωνισμός στον χώρο του τροφίμου ξεκίνησε!

Food For Growth: Ο μεγάλος διαγωνισμός στον χώρο του τροφίμου ξεκίνησε!
Ο διαγωνισμός "Food For Growth" που αφορά ΜμΕ στον χώρο του τροφίμου, δέχεται πλέον αιτήσεις.

Το Fortune Greece και οι Industry Disruptors Game Changers εγκαινιάζουν το project «Food For Growth», μια νέα μεγάλη πρωτοβουλία στον χώρο του τροφίμου. Σε συνεργασία με φορείς και θεσμικούς παράγοντες, θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τον πλούτο και τη δυναμική της ελληνικής παραγωγής.

Σκοπός του project είναι να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος γύρω από τις προκλήσεις που συνδέονται ευρύτερα με τον κλάδο τροφίμων και ποτών, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, την αγροδιατροφική αλυσίδα και τη Συμβολαιακή Γεωργία, αλλά και με την αειφορία, δηλαδή τη διατροφική τάση που προστατεύει τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Την ώρα που η πανδημία του Covid-19 δοκιμάζει και την χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τη δυναμική του κλάδου τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και ένας εκ των υποστηρικτών του Food For Growth Project, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, όπως και το λιανεμπόριο, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην αγορά.

«Η Βιομηχανία μας, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία».

Στον διαγωνισμό «Food For Growth» καλούνται να συμμετέχουν εταιρείες παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων, όπως κι άλλες, οι οποίες:

– Προτείνουν διαδικασίες – μεθοδολογίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κι υποστηρίζουν την αειφορία.

– Απαντούν στο μεγάλο πρόβλημα του food waste – απόβλητα τροφίμων.

– Χρησιμοποιούν εργαλεία και μεθοδολογίες με σκοπό να ενισχύσουν την ασφάλεια τροφίμων.

– Έχουν ως επίκεντρο τους τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού.

– Επεμβαίνουν με καινοτόμες προτάσεις στη διατροφική συμπεριφορά.

– Ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες στη μεταποίηση και στην εφοδιαστική αλυσίδα ευρύτερα.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν φορείς και οργανισμοί όπως η Food Expo, ο ΣΕΒΤ, το EIT Food Greece, το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ Rutgers University, η Adus, η Οne Sales & Distribution κ.α.

Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στο https://apply.foodforgrowth.gr/

Ο νικητής θα λάβει υποστήριξη από εξειδικευμένους συμβούλους και από τους supporters του project οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αφορούν την επιχειρηματική του ανάπτυξη, ειδικά ως προς το business planning, τις πωλήσεις, το marketing και το branding, αλλά και την επικοινωνία,την εφοδιαστική αλυσίδα, τα logistics και την διεθνή ανάπτυξη.

Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού στο http://www.foodforgrowth.gr.

*To FortuneGreece παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του Covid-19. Οι ανακοινώσεις για το πότε θα πραγματοποιηθεί το event του Food For Growth θα εξαρτηθούν από τη συνολική κατάσταση.