Βίντεο: Φορτίστε το iPhone σας ασύρματα και από απόσταση

Βίντεο: Φορτίστε το iPhone σας ασύρματα και από απόσταση

Ο φορτιστής της WiTricity λειτουργεί ακόμα και αν μεσολαβούν αντικείμενα.

Το βασικό μειονέκτημα της επαγωγικής ασύρματης φόρτισης είναι πως ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει τη συσκευή του ακριβώς ευθυγραμμισμένη με τον φορτιστή, αλλιώς η διαδικασία δεν ξεκινάει. Η λύση της WiTricity χρησιμοποιεί την τεχνολογία του μαγνητικού συντονισμού, μια υλοποίηση που δεν απαιτεί συγκεκριμένη τοποθέτηση -το τηλέφωνο μπορεί να είναι, πάνω, δίπλα ή λίγο πιο πέρα από τον φορτιστή- και που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αν μεσολαβούν αντικείμενα.

Στην πρόσφατη έκθεση CES (Consumer Electronic Show) του Λας Βέγκας, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει σχεδόν έτοιμη τη συσκευή φόρτισης για iPhone 5 και ότι θα είναι διαθέσιμη για το κοινό μέσα στο 2014.

Διαβάστε ακόμη: Όταν τα αυτοκίνητα μιμούνται το iPhone

Το σύστημα αποτελείται από μια στρογγυλή βάση που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο• οι συσκευές γύρω της φορτίζονται αμέσως. Προαιρετικά μπορεί κανείς να προμηθευτεί και ένα repeater -μοιάζει με απλό mouse pad- το οποίο δρα σαν «αναμεταδότης» του σήματος. Έτσι, η βάση μπορεί να είναι π.χ. στο πάτωμα και το pad σε ένα συρτάρι του γραφείου σας. Όλες οι συσκευές κοντά, ανάμεσά τους και πάνω στο γραφείο θα φορτίζονται.

Δείτε το βίντεο

Δείτε και την τεχνολογία πίσω από τον φορτιστή