Fortune: Ένα ακόμα «χαστούκι» στον Τσίπρα

Fortune: Ένα ακόμα «χαστούκι» στον Τσίπρα

Πώς σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό το ενδεχόμενο επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα.

Αναφορά στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών κάνει το fortune.com. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πολλές φορές αναφορές στην ανάγκη να τελειώσει «αυτό που αποκαλεί ταπείνωση της Ελλάδας στα χέρια της τρόικας των πιστωτών της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν».

Όμως, συνεχίζει το άρθρο, στο Eurοgroup της Δευτέρας, «η Ελλάδα δέχθηκε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να τους επιτραπεί να έρθουν στην Αθήνα, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία του Φεβρουαρίου».

«Η Ευρωζώνη αρχίζει να χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα» αναφέρει το Fortune και επισημαίνει ότι έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι πιο συγκρατημένης δηλώσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι προσπάθησαν στις προηγούμενες συναντήσεις τους να μην «αναφέρουν» τη λέξη τρόικα.

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Eurogroup ότι η «τρόικα όπως την ξέραμε έχει πεθάνει», ενώ υπενθυμίζει και τις αναφορές του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην γερμανική τηλεόραση ότι «κανένας έξυπνος άνθρωπος στις Βρυξέλλες δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει όλα τα χρέη της».

Όμως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει υποσχεθεί να πληρώσει τα χρέη της Ελλάδας, καταλήγει το άρθρο…