Fortune Greece Network: Ο ρόλος της ηγεσίας των επιχειρήσεων και οι σχέσεις ιδιωτικού – δημοσίου τομέα

Μπορεί η ηγεσία των επιχειρήσεων να λειτουργήσει ως αντίβαρο στο έλλειμμα ηγεσίας των κυβερνήσεων;

Μπορεί η ηγεσία των επιχειρήσεων να λειτουργήσει ως αντίβαρο στο έλλειμμα ηγεσίας των κυβερνήσεων; Πώς μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα οι εταιρείες με τους κρατικούς φορείς;

Τα παραπάνω και αρκετά ακόμα ζητήματα συζήτηθηκαν σε πάνελ που φιλοξένησε εκδήλωση του Fortune Greece Network, στις 29 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Άτρακτος (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα).

Στη συζήτηση με τίτλο «Προς ένα βιώσιμο μοντέλο υγείας στην Ελλάδα, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα» συμμετείχαν ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN. Συντονίστρια ήταν η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune Greece.

Ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για την έλλειψη οράματος και ηγεσία στην πολιτική σφαίρα διεθνώς, κάνοντας λόγο για έλλειψη κατάλληλων ανθρώπων να διαχειριστούν τις μεγάλες προκλήσεις. Ο κ. Καντώρος μίλησε για τη δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα στο παρελθόν και τόνισε πως οι επιχειρήσεις και ο κρατικός τομέας πρέπει να δουλέψουν μαζί.

Στη συνέχεια, η συζήτηση ασχολήθηκε με τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Καντώρος υποστήριξε πως η ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων για ασφάλιση γίνεται ολοένα και περισσότερο αισθητή και από μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, ο κ. Αποστολόπουλος είπε πως η χρήση της AI και των big data στην υγεία θα είναι κοσμογονική, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα μηχανήματα δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τον άνθρωπο.

Ακόμα, το πάνελ ασχολήθηκε με τα ESG και τη χρήση τους στον κλάδο της υγείας και της ασφάλισης.

*Για να δείτε όλη τη συζήτηση, κάντε apply στο Fortune Greece Network!

**Οργάνωση Παραγωγής: Artecniko Productions