Φουκουσίμα: Σε «σοβαρό επεισόδιο» αναβαθμίστηκε το επίπεδο της διαρροής

Φουκουσίμα: Σε «σοβαρό επεισόδιο» αναβαθμίστηκε το επίπεδο της διαρροής

Ανησυχία στην διεθνή κοινότητα μετά το νέο περιστατικό στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Η πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας κατέταξε σήμερα στο «επίπεδο 3» της διεθνούς κλίμακας πυρηνικών συμβάντων (Ines από 0 έως 7), το οποίο αντιστοιχεί σε «σοβαρό επεισόδιο», τη διαρροή των 300 τόννων άκρως ραδιενεργού ύδατος τις τελευταίες ημέρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα της 11ης Μαρτίου του 2011 είχε τοποθετηθεί στο επίπεδο 7, στο οποίο κατατάσσονται συμβάντα με «σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον».

Διακοπής πτήσεων στην περιοχή
Η Asiana Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις ναυλωμένες πτήσεις προς τη Φουκουσίμα από τον Οκτώβριο, εξαιτίας της ραδιενέργειας μετά το πυρηνικό δυστύχημα του Μαρτίου του 2011.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δυο πτήσεις το μήνα στη Φουκουσίμα, στο πλαίσιο συμφωνίας, η οποία εκπνέει τον Σεπτέμβριο. Η συμφωνία αυτή δε θα ανανεωθεί.

Αντιδράσεις από την Κίνα
«Σοκαρισμένη» από τη συνεχιζόμενη διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα δήλωσε σήμερα η Κίνα.

«Η Κίνα ελπίζει ότι η ιαπωνική πλευρά θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να δώσει ένα τέλος στις αρνητικές επιπτώσεις του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς

Διαβάστε ακόμη: Μετά την Φουκουσίμα οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια εκτοξεύτηκαν.