«Φουρτούνες» στο Ποτάμι από το νέο διαφημιστικό σποτ

«Φουρτούνες» στο Ποτάμι από το νέο διαφημιστικό σποτ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος ζητάει την απόσυρση του χαρακτηρίζοντας το «αισχρό και απαράδεκτο» (βίντεο).

Στην «κούρσα» των Ευρωεκλογών έχει μπει το Ποτάμι, βγάζοντας τα πρώτα του δύο σποτ, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές. Το σποτ έχει πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που μιλάει για την «πρώτη φορά», πόσο σημαντική είναι, με ποιον θα πρέπει να τελεσθεί, ότι πρέπει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν κλπ, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάνει λόγο για την πρώτη σεξουαλική επαφή – ωστόσο μιλά για την πρώτη φορά που θα ψηφίσει.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, καθηγητής Περικλής Βαλλιάνος, ζητάει την απόσυρση του αποκαλώντας το «αισχρό και απαράδεκτο».

Με ανάρτηση στο Facebook, καλεί να αποσυρθεί το σποτ και τον Σταύρο Θεοδωράκη να το αποκηρύξει.

Λέει συγκεκριμένα:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο “πρώτη φορά”, καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι “διαφημίσεις” αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των “διαφημίσεων” αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο».

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα
Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο «για πρώτη φορά», είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως». Επίσης, οι Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «προσβλητικό και χυδαίο το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές […] Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας».

Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Κύκλοι προσκείμενοι στο «Ποτάμι» ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.

Δείτε τα σποτ:

Διαβάστε ακόμη: 

«Αν δεν πάρουμε ποσοστό, δεν θα κατσικωθούμε στον σβέρκο κανενός»

Λαζόπουλος: «Ο Θεοδωράκης βγήκε από τα εργαστήρια της διαπλοκής»

Ο «πόλεμος» της ευρω-αφίσας