Το «Frozen» είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Disney

Το «Frozen» είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Disney

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έσπασε το ρεκόρ του Toy Story 3, αφήνοντας πίσω τον Woody, τον Buzz Lightyear και την παρέα τους. 

Όποιος πίστευε πως οι ταινίες κινουμένων σχεδίων απευθύνεται μόνο σε παιδιά, θα εκπλαγεί μόλις μάθει τα νούμερα που έκανε η ταινία της Disney. Αφήνοντας πίσω το ρεκόρ των 1.063 δισ. δολαρίων από τις εισπράξεις της ταινίας Toy Story 3 το 2010, η ταινία Frozen έφτασε τα 1.072 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Η ταινία που βασίζεται στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού» έκανε επίσημη πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στις 29 Νοεμβρίου και έφτασε τα 398.4 εκατ. εισπράξεις εκεί, ενώ διεθνώς άγγιξε τα 674 εκατ. δολάρια.

Η ταινία που κέρδισε δύο Όσκαρ παρέμεινε στη κορυφή τη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες της Αμερικής και Καναδά για περισσότερους από 3 μήνες, ενώ συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες της ιστορίας. Την ίδια στιγμή, το soundtrack της ταινίας βρίσκεται στη κορυφή του US Billboard chart, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 202.000 μόνο τη προηγούμενη βδομάδα στην Αμερική.

Για πόσο, όμως, η ταινία θα κρατήσει τη πρωτιά είναι άγνωστο, αφού η ταινία Lego που βγήκε στις αίθουσες τη προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας, έχει ήδη 400 εκατ. δολάρια εισπράξεις, πριν ακόμα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Η ευρωπαϊκή Disneyland σε… θλίψη

Έρχεται η Disneyland του φαγητού

Οι δέκα εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών