FT: Αυτή ή την επόμενη εβδομάδα η έξοδος στις αγορές

FT: Αυτή ή την επόμενη εβδομάδα η έξοδος στις αγορές

«Οι αγορές έχουν ανοίξει για την Ελλάδα» δηλώνουν σχετικά τραπεζικές πηγές.

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times αναφέρουν πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές για πρώτη φορά από το 2014. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τραπεζικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση θα βγει στις αγορές με πενταετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα.

«Υπάρχει πολύ θετικό momentum και οι συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγορά είναι αρκετά υγιείς», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των δύο τραπεζιτών στους FT.

«Οι αγορές έχουν ανοίξει για την Ελλάδα», δήλωσε άλλη τραπεζική πηγή.

Παράλληλα, σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 5.3%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές από το 2014.

Αυτή την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, όπου εκεί οι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια για την ενδεχόμενη έναρξη μείωσης της ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωτράπεζα.

Στο ταμπλό, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί κατά 2.57% στο 5,280%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου σημειώνει πτώση της τάξης του 0.53% στο 3.53%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας του ελληνικού δημοσίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε σημαντικά στο 2.33% από 2.7% σε προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοίγει σύντομα το βιβλίο προσφορών για πενταετές ομόλογο – Τι απαντά η κυβέρνηση