FT: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα κουράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα

FT: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα κουράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με την προεκλογική καμπάνια να έχει ξεκινήσει την Τρίτη, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τη ΝΔ με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες- καταγράφοντας την ίδια διαφορά με αυτή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Στην πορεία του Έλληνα Πρωθυπουργού και την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως σημειώνεται, εάν όλες οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει πρόωρο τέλος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με ήττα, στις γενικές εκλογές του επόμενου μήνα. «O Τσίπρας προσπάθησε να δαιμονοποιήσει τον Μητσοτάκη αλλά απέτυχε», προσθέτει το βρετανικό δημοσίευμα. «Ήταν ο αριστερός ριζοσπάστης που πέτυχε μια σημαντική νίκη στις εκλογές του 2015 με τη δέσμευση να ανατρέψει την λιτότητα και να βγάλει τη χώρα του από την Ευρωζώνη ακόμη και αν δεν ήθελαν οι πιστωτές… Όμως, εάν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, η θητεία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού της Ελλάδος θα τερματιστεί πρόωρα, καθώς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα». «Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε επισήμως την Τρίτη με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται έναντι του κεντροδεξιού κόμματος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά περίπου 9,5 μονάδες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Με την ίδια διαφορά που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου», σχολιάζει το άρθρο.

Στο δημοσίευμα επίσης τονίζει ο αρθρογράφος πως οι Έλληνες της μεσαίας τάξης δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τις φορολογικές αυξήσεις.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές», σημειώνει ο Άρης Χατζής, καθηγητής νομικής και πολιτικός σχολιαστής, όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Είναι πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις για να καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε μόλις τέσσερις εβδομάδες», προσθέτει χαρακτηριστικά.