FT: Ο Τσίπρας δεν υπολόγιζε τον Μεϊμαράκη

FT: Ο Τσίπρας δεν υπολόγιζε τον Μεϊμαράκη

«Φαίνεται περισσότερο σαν ένας καλοσυνάτος παππούς παρά σαν πολιτικός», σημειώνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους.

«Δεν τον υπολόγιζαν αρχικά. Φαίνεται περισσότερο σαν ένας καλοσυνάτος παππούς παρά σαν πολιτικός. Όμως ο πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για τον Αλέξη Τσίπρα σε μια προεκλογική διαμάχη που μετατράπηκε αναπάντεχα σε ντέρμπι», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times για την προεκλογική κόντρα ΤσίπραΜεϊμαράκη και προσθέτει:

«Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη προκαλέσει κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εκπλήξει θετικά τους ψηφοφόρους της ΝΔ πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Μια επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη θα επαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία νωρίτερα από ότι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές, μετά την διακυβέρνηση της χώρας την κρίσιμη περίοδο της κρίσης μεταξύ 2012 και 2015. Επίσης, θα αλλάξει τις ισορροπίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου ο κ. Τσίπρας έχει τεθεί στην εμπροσθοφυλακή μιας σειράς αριστερών κομμάτων που έχουν αυξήσει την επιρροή τους στην Ισπανία και άλλες χώρες, στον απόηχο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».

Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Εν μέσω πιέσεων από νεότερους πολιτικούς, τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχαν αποφασίσει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα κρατούσε τη θέση για λίγους μήνες, έως ότου συνέλθει το συνέδριο του κόμματος για να εκλέξει νέο πρόεδρο – μια απόφαση που πλέον φαίνεται να ανατρέπεται ακόμη και εάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές, σύμφωνα με πρώην υπουργό.

Ωστόσο, το αν η ΝΔ θα καταφέρει να επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ μένει να το δούμε την Κυριακή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε όταν ήταν στην κυβέρνηση ότι έχει έλλειμμα ικανών ανθρώπων και ο κ. Τσίπρας έκανε στροφή 180 μοιρών αλλά ίσως οι ψηφοφόροι αποφασίσουν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία», σχολιάζει ο κ. Βερεμής».