Φτιάξε κι εσύ το δικό σου Lego!

Φτιάξε κι εσύ το δικό σου Lego!

Η διάσημη εταιρεία «βάζει» και το κοινό της στο «παιχνίδι».

Πώς θα σου φαινόταν εάν έβλεπες ξαφνικά μία ημέρα στα ράφια των παιχνιδάδικων ένα καταδικό σου «πνευματικό τέκνο», δημιούργημα της χαμένης παιδικής φαντασίας σου, με τη εμπορική υπογραφή της Lego;

Εάν δεν το γνωρίζεις, μπορείς κι εσύ να το πετύχεις, μίας και η διάσημη  κατασκευάστρια παιχνιδιών από τη Δανία καταφεύγει κι αυτή -όπως τα McDonald’s και η Samsung Electronics, για παράδειγμα- σε crowdsourcing για ιδέες.

Κατά το κοινώς λεγόμενο, μέσα από το «The Lego Cuusoo» -ένα διαγωνισμό που τρέχει στο διαδίκτυο εδώ και έξι χρόνια- η εταιρία αντλεί ιδέες από την αστείρευτη «δεξαμενή» των θαυμαστών και πελατών της, ορισμένες από τις οποίες πιθανόν δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό των 180 σχεδιαστών της.

Όλες, μα όλες όσες αναρτώνται ως προτάσεις, τίθεται σε ψηφοφορία. Όσες συγκεντρώσουν πάνω από 10.000 ψήφους παίρνουν την άγουσα για εκτίμηση από ειδήμονες κι επιτελεία. Κι όσες περάσουν και από αυτό το στάδιο, πάνε κατευθείαν στην γραμμή παραγωγής.

1/3

Αυτές είναι λίγες, αλλά καλές. Η φετινή επιλογή για παράδειγμα περιλαμβάνει έξι κατασκευές, οι δημιουργοί των οποίων θα ανταμειφθούν με το 1% των καθαρών κερδών από τις πωλήσεις των παιχνιδιών τους.

Μεταξύ των νικητών είναι μία μινιατούρα του διαστημικού οχήματος Curiosity, που έχει στείλει η NASA στον μακρινό πλανήτη Άρη (ο σχεδιαστής του είναι μάλιστα ένας από τους μηχανικούς που έφτιαξαν το ίδιο το όχημα της NASA!), καθώς και μία μινιατούρα του ασθενοφόρου από την «χρυσή» εμπορική επιτυχία των «Ghostbusters».

Με τη σύμφωνη γνώμη της Sony Pictures, το παιχνίδι αυτό θα βγει στην αμερικανική αγορά τον Ιούνιο, έναντι 49,99 δολαρίων, την ίδια μάλιστα περίοδο που θα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη κινηματογραφική προβολή της θρυλικής κωμωδίας του ’80.

Διαβάστε ακόμη:

Τα «χρυσά» τουβλάκια της Lego

Κατασκευάστε πληκτρολόγια από Lego

Τι κοινό έχουν η Lego με την Apple;