Futurescapes: Η νέα σειρά podcast που «φωτίζει» τα megatrends που αλλάζουν τη ζωή μας

Futurescapes: Η νέα σειρά podcast που «φωτίζει» τα megatrends που αλλάζουν τη ζωή μας
Δέκα μεγατάσεις σε δέκα επεισόδια με τη «ματιά» του Fortune Greece, την τεχνογνωσία της EY Ελλάδος και το insight του Δημήτρη Δημητριάδη.

Το Fortune Greece, σε συνεργασία με την EY Ελλάδος, λανσάρουν τον Νοέμβριο τη νέα σειρά podcast, “Futurescapes: Charting Megatrends and Innovation“.

Πλέον, ο κόσμος είναι περισσότερο Μεταβαλλόμενος, Aβέβαιος, Πολύπλοκος και Ασαφής (ΜΑΠΑ) από ποτέ και, αντίστοιχα, οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, απαιτούν μία νέα οπτική θεώρησης του παγκόσμιου περιβάλλοντος και, ιδιαίτερα, την ανάπτυξη μίας αυξημένης ικανότητας κατανόησης του συστήματος.

Μετασχηματισμός, κυβερνοασφάλεια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, κλιματική αλλαγή και πράσινη οικονομία, είναι μόνο μερικές από τις κρίσιμες μεγατάσεις και τάσεις που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Σε αυτή τη νέα σειρά podcasts, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές, θα εξερευνήσουμε πώς τα νέα trends και η καινοτομία διαμορφώνουν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο, αλλά και πώς θα επηρεάσουν την κοινωνία και την οικονομία.

Από το περίπλοκο «μωσαϊκό» των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, μέχρι τις αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε, κάθε επεισόδιο μεταφέρει τους ακροατές σε ένα καινούργιο ταξίδι γνώσεων που θα «φωτίσουν» την πορεία προς το μέλλον.

Συνοδοιπόρος σε αυτή την ενέργεια, ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist & Advisor στην Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού (Προεδρία της Κυβέρνησης), αλλά και η EY Ελλάδος με δεδομένα, αναλύσεις και ομιλητές που μοιράζονται την εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις τους με τους ακροατές.

Στο στούντιο τούς υποδέχεται ο Tάσος Ζάχος, CEO/Editor in Chief του Fortune Greece, ενώ το «παρών» δίνουν, επίσης, διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σχετικά με την EY

Στην ΕΥ, σκοπός είναι η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, παράγοντας μακροπρόθεσμη αξία για τους πελάτες, τους ανθρώπους και την κοινωνία, οικοδομώντας εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα και την τεχνολογία, οι πολυσυνθετικές ομάδες της εταιρείας, σε περισσότερες από 150 χώρες, οικοδομούν την εμπιστοσύνη μέσω της διασφάλισης της καλής λειτουργίας των επιχειρήσεων και βοηθούν τους πελάτες να αναπτυχθούν, να μετασχηματιστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα.

Μέσω των Ελεγκτικών, Συμβουλευτικών, Νομικών και Φορολογικών Υπηρεσιών, καθώς και μέσω των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών, οι ομάδες της EY θέτουν καλύτερες ερωτήσεις, για να καταλήξουν σε νέες απαντήσεις στα περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα.

*Το πρώτο επεισόδιο του Νοεμβρίου “Cybersecurity in a Digital World” φιλοξενεί τον Βασίλη Κάτο, Καθηγητή στο Bournemouth University και τον Παναγιώτη Παπαγιαννακόπουλο, Εταίρο στο Τμήμα Συμβουλευτικών
Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Αναπληρωτή Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της EY στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA). Περισσότερα σύντομα!