Γ. Βαρβιτσιώτης: Απαράδεκτη η στάση της Μπακογιάννη – Έκανε λάθη ο Σαμαράς

Γ. Βαρβιτσιώτης: Απαράδεκτη η στάση της Μπακογιάννη – Έκανε λάθη ο Σαμαράς

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην εκπομπή Fair Play.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε λανθασμένη και άκαιρη την πρόταση στελεχών του κόμματος για έκτακτο συνέδριο, την ώρα «που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση». «Αυτή την ώρα προέχει η χώρα» τόνισε ο Γ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε πως μόνο στην Ελλάδα οι αρχηγοί των κομμάτων αντιμετωπίζονται σαν μιας χρήσης.

Για τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως του αναγνωρίζει ότι δούλεψε πολύ σκληρά όταν ήταν πρωθυπουργός, ίσως πιο «σκληρά από τον καθένα που έχει γνωρίσει». Όμως συμπλήρωσε ότι, κατά τη γνώμη του, έγιναν σοβαρά λάθη από την ηγεσία της ΝΔ στον προεκλογικό αγώνα, αναφέροντας ως παράδειγμα την απουσία εκλογικής επιτροπής.

Επίσης ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η ΝΔ πήγε πιο δεξιά από όσο θα έπρεπε, κάτι που δεν της ταιριάζει, γιατί δεν χρειάζεται να ανταγωνίζεται κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε. «Πρέπει να γυρίσουμε στις αρχές που πρέσβευε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη περί αλλαγής ηγεσίας τώρα, το χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Τέλος δήλωσε πως δεν πιστεύει στη ρητορική περί αριστερής παρένθεσης και μάλιστα αναφέρθηκε σε συσκέψεις στη ΝΔ επί Αβέρωφ, μετά την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, όπου επικρατούσε η ίδια λογική.

«Τελικά ο Παπανδρέου έμεινε πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και με τον Τσίπρα. Απλά δεν συμμερίζομαι τη λογική της παρένθεσης» συμπλήρωσε.