Galaxy: To bitcoin μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024 – Ο ρόλος των εκλογών στις ΗΠΑ

Galaxy: To bitcoin μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024 – Ο ρόλος των εκλογών στις ΗΠΑ
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αυτό υποδηλώνει κέρδος 40% από την τιμή της Τετάρτης στα 71.500 δολάρια.

Το bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς τα πολιτικά εμπόδια πέφτουν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Μάικλ Νόβογκρατζ, στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αν φτάσουμε τα 73.000 δολάρια μέσα στην επόμενη εβδομάδα περίπου, θα κλείσουμε το έτος στα 100.000 δολάρια. Κάπου εκεί γύρω ή ακόμα ψηλότερα» ανέφερε ο ίδιος. Αυτό υποδηλώνει κέρδος 40% από την τιμή της Τετάρτης στα 71.500 δολάρια.

Όσο για το γιατί, ο Νόβογκρατζ είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, περίμενει δύο πράγματα για να καταλύσει ένα νέο ράλι για το bitcoin.

Ο ίδιος αναφέρει ως παράγοντες τις προσπάθειες ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Το Business Insider θυμίζει πως τον Μάιο η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξέπληξε τις αγορές εγκρίνοντας τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot ether χωρίς ταλαιπωρία ή αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, η αγορά μετοχών ETF bitcoin αξίας περίπου 163 εκατομμυρίων δολαρίων από την πολιτεία του Γουισκόνσιν το περασμένο τρίμηνο αποδεικνύει ότι ακόμη και κρατικοί θεσμοί και τα συνταξιοδοτικά ταμεία αγκαλιάζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Νόβογκρατζ.

Ο επικεφαλής της Galaxy υποστήριξε πως το κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ολοένα και λιγότερο την αγορά των κρυπτονομισμάτων ως πολιτικό θέμα, με τα cryptos να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη χρηματοδότηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Νόβογκρατζ ανέφερε πως ο Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται ένα καλύτερο «ταίριαμσα» για τα κρυπτονομίσματα ενόψει των εκλογών, προσθέτοντας πως καθώς οι πολιτικές δυσκολίες για την αγορά των cryptos υποχωρούν στην Ουάσινγκτον, αυτό θα οδηγήσει σε νόμους θα τονώσουν την άνοδο των κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: