Γαλλική στήριξη «βλέπουν» στο Μέγαρο Μαξίμου

Γαλλική στήριξη «βλέπουν» στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ), ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (Κ) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του Γάλλου Προέδρου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015. Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί από σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής, αλλά και οικονομικής σημασίας, ενώ διπλωματικοί κύκλοι στο Παρίσι χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ως "Επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης". Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, με περίπου 2.500 αστυνομικούς να είναι σε επιφυλακή.ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Του Αντώνη Αντζολέτου

Μένοντας σταθερή στην θέση της για κλιμακωτό συντελεστή (0% – 6% – 13%) η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνεννοήσεις με τους θεσμούς προκειμένου μέχρι τα τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχει βρεθεί η τελική λύση και να παρουσιαστεί και το πλέγμα των μέτρων για τα ισοδύναμα.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων, οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως οι δυο πλευρές είναι πιο κοντά στον συμβιβασμό. Η Ελληνική πλευρά εξακολουθεί να τονίζει ότι η πρώτη κατοικία των πολιτών θα προστατευθεί απολύτως.

Πριν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρεθεί στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και ο πρωθυπουργός θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν την πρώτη Γαλλογερμανική «γέφυρα» στο πεδίο της πολιτικής διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει.

Την Τρίτη ο Πιέρ Μοσχοβισί θα πραγματοποιήσει το αναβληθέν ταξίδι του στην Αθήνα με την ελληνική πλευρά να ελπίζει ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, θα επιβεβαιώσει τη θετική στάση που κρατά για την Ελλάδα και θα δώσει «πόντους» προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα.

Μπορεί το προσφυγικό πρόβλημα να είναι πρώτο στην ατζέντα της επίσκεψης του Μάρτιν Σούλτς την Τετάρτη στην Αθήνα, είναι προφανές, όμως πως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου για μια σειρά από ζητήματα.

Με αιχμή τις ανθρωπιστικές διαστάσεις του ζητήματος, το προσφυγικό αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου απόλυτη προτεραιότητα γνωρίζοντας πως μια ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας;

Πληροφορίες του NEWS 247 αναφέρουν πως υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά και συνεννοήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε είχε επισημάνει την ανάγκη η γειτονική χώρα να κληθεί στην προηγούμενη διάσκεψη των χωρών που εμπλέκονται άμεσα με το προσφυγικό. Λόγω φόρτου εργασίας το ταξίδι, από τη στιγμή που θα προγραμματιστεί, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στην Μάλτα στις 11-12 Νοεμβρίου.

Πηγή: news247.gr